GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar Riviera: Snažan rast prihoda i broja noćenja u prvom kvartalu

Valamar Riviera: Snažan rast prihoda i broja noćenja u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 17:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Valamar Riviera u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 59,5 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je za 97 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, uz 147 tisuća noćenja ili 192 posto više, stoji u financijskom izvješću objavljenom u petak, a iz kompanije najavljuju ove godine povratak na razine popunjenosti iz 2019.

Ukupni prihodi pritom su dosegnuli 74,8 milijuna kuna, što je za 119 posto više nego godinu ranije.

"Valamar Riviera je u prvom kvartalu 2022. godine ostvarila rezultate koji su usporedivi s 2019. godinom čime je nastavljen pozitivan trend oporavka turističkog poslovanja na pred-pandemijsku razinu", ističu iz najveće hrvatske turističke kompanije.

U tom su razdoblju ukupni rashodi iznosili gotovo 314 milijuna kuna, pa je prvo tromjesečje grupa završila s gubitkom od 199,85 milijuna kuna.

Investicije za sezonu 2022. u hotele, ljetovališta i kampove pod upravljanjem Valamara vrijedne su oko 530 milijuna kuna te čine važan pokretač rasta i pozitivnih očekivanja, navode iz kompanije.

Među najvećim investicijskim projektima ističe se ulaganje Imperial Riviere od 67 milijuna kuna u repozicioniranje Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar u Makarskoj, čije otvorenje se planira sredinom svibnja.

Investicije Helios Farosa vrijedne su 220 milijuna kuna i odnose se na izgradnju Valamar Amicor Green Resorta i Aquamar bazenskog kompleksa na otoku Hvaru.

Valamar Amicor Green Resort novi je koncept potpuno održivog ljetovališta koji slijedi najviše standarde zelene gradnje, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti koji Valamar planira otvoriti u srpnju ove godine.

Investicije za ovu sezonu uključuju i obnovu hotela Corinthia u Baški na otoku Krku u Valamar brend Sunny Plus te poboljšanje kvalitete usluge u Valamar Bellevue Hotelu u Rapcu.

Ulaganja se odnose i na izgradnju plaže Padova s pratećim sadržajima na otoku Rabu te nastavak ulaganja u kampove Istra Premium Camping Resort i Lanterna Premium Camping Resort. U Dubrovniku je otvorena nova Kuća Valamar za smještaj sezonskih zaposlenika, peta po redu u Valamarovim destinacijama.

„Ostvareni rezultati u prvom tromjesečju i trendovi u bookingu su ohrabrujući i najavljuju visoku potražnju za Hrvatskom ove turističke sezone te povratak na razine popunjenosti iz 2019. godine. Uslijed značajnog rasta cijena energije, rada i nabave, vidljiv je rizik inflacije koji doprinosi neizvjesnosti i otežanim uvjetima poslovanja, te osobito ugrožava budući razvoj i investicije koje su hrvatskom turizmu izrazito potrebne“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Tagovi: Valamar Riviera, Hotel Dalmacija, Helios Faros, Valamar Amicor Green Resort
PROČITAJ I OVO
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE