GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar Riviera pripaja Palme Turizam

Valamar Riviera pripaja Palme Turizam
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 11:40
Autor: SEEbiz
POREČ - Valamar Riviera objavljuje da je nadzorni odbor odobrio pokretanje postupka pripajanja društva Palme Turizam sa sjedištem u Dubrovniku.

Valamar je jedini član društva Palme Turizam i imatelj je poslovnih udjela koji čine 100% temeljnog kapitala, a postupak pripajanja je pokrenut s ciljem daljnje racionalizacije i pospješenja operativne efikasnosti poslovanja.

Dana 19.03.2021. godine Valamar i Palme Turizam sklopili su Ugovor o pripajanju u obliku javnobilježničke isprave. Ugovor će stupiti na snagu kada ga odobri skupština društva Palme Turizam kao društva koje se pripaja, a glavna skupština Valamara kao društva preuzimatelja samo ukoliko njeno održavanje budu zahtijevali dioničari sukladno relevantnim propisima.

Društvo će po predaji Ugovora o pripajanju u sudski registar Trgovačkog suda u Dubrovniku i Trgovačkog suda u Pazinu obavijestiti dioničare o pravima sukladno odredbama članaka 531. i 517. stavak 2. Zakona o trgovačkim društvima te objaviti i učiniti dostupnom na svojim web stranicama svu propisanu dokumentaciju.

Sukladno pozitivnim propisima pripajanje se smatra izvršenim tek upisom pripajanja u sudski registar društva preuzimatelja, koje se očekuje do kraja svibnja ove godine.

Inače, Palme Turizam je osnovana prije petnaestak godina, a u nju su godinama ubacivane brojne nekretnine koje se povećavale njen temeljni kapital, koji danas iznosi više od 115 milijuna kuna.

Tagovi: Valamar Riviera, Palme Turizam, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
POSKUPLJENJA
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) će od 1. srpnja podići cijene svojih usluga za 6,5 posto i tako ih uskladiti s inflacijom, o čemu su počeli obavještavati svoje korisnike.
Fraport u prvom kvartalu ugodno iznenadio analitičare
IZNAD OČEKIVANJA
Fraport u prvom kvartalu ugodno iznenadio analitičare
FRANKFURT - Njemački operator zračnih luka Fraport, koji upravlja i Zračnom lukom Jožeta Pučnika Ljubljana, pozitivno je iznenadio analitičare svojim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
Grupa Telekom Slovenije u prvom kvartalu s gotovo 50% većom dobiti
DOBRE BROJKE
Grupa Telekom Slovenije u prvom kvartalu s gotovo 50% većom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Telekom Slovenije u prvom je tromjesečju ostvarila 169,1 milijun eura prihoda od prodaje, što je četiri posto više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su veći uglavnom zbog rasta broja korisnika i veće prodaje IT proizvoda i usluga. S 12,1 milijun eura neto dobit koncerna bila je 48 posto veća.
Karlo Koprek novi član Uprave Varteksa
ODLUKE
Karlo Koprek novi član Uprave Varteksa
VARAŽDIN - Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora na funkciju člana Uprave Varteksa imenovan je Karlo Koprek iz Zagreba, na razdoblje od pet godina.
Wizz Air povećava broj letova iz Sarajeva
LETOVI
Wizz Air povećava broj letova iz Sarajeva
SARAJEVO - Mađarski niskotarifni avioprijevoznik Wizz Air od listopada ove godine povećat će broj letova iz Sarajeva za London.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE