GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar postao najveći dioničar Jadrana tvornice čarapa

Valamar postao najveći dioničar Jadrana tvornice čarapa
VLASNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2023 / 11:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor najveće hrvatske hotelijerske kompanije Valamara Riviere za kapitalne je investicije u idućoj godini odobrio proračun od 43,14 milijuna eura, ne računajući prethodno odobreno ulaganje od 38,43 milijuna eura u Imperial Rivieru d.d.

Tako će ukupna ulaganja na razini Grupe, usmjerena na repozicioniranje i unapređenje kvalitete usluga, digitalizaciju, zelenu gradnju, održive izvore energije i turističku infrastrukturu u svim odredištima, u idućoj godini iznositi 81,6 milijuna eura.

Najveći dio od 43,14 milijuna eura odnosi se na ulaganje u Allegro Sunny Hotel & Residence u Rapcu i Koralj Sunny Hotel na otoku Krku. Oni će biti repozicionirani u brendu Sunny u sklopu kojega je Valamar do sada uspješno repozicionirao nekoliko hotela na tržištu ekonomičnog i jednostavnog odmora uz odličnu kvalitetu usluga i vrijednosti za novac. Nastavljaju se ulaganja i u premium segment, u kojem su posljednjih godina postignuti najbolji pokazatelji rasta prihoda, cijena i povrata ulaganja.

Osim u turizam, Valamar je ovih dana imao i posve drukčiju, vrlo neobičnu investiciju: od Danka Prgometa, dosadašnjega najvećeg pojedinačnog vlasnika Jadrana tvornice čarapa, kupio je paket od 23,32 posto Jadranovih dionica i tako preuzeo poziciju najvećega pojedinačnog vlasnika tvornice čarapa, tvrtke čiji prihodi iz godine u godinu padaju, a gubitak joj raste.

Do zaključenja ovoga broja Lidera nismo dobili nikakav Valamarov komentar o motivima vlasničkog ulaska u Jadran. Tek neslužbeno doznajemo da se radi o prebijanju nekog starog potraživanja. U toj transakcije Valamar je vodio računa o tome da ne premaši 25 posto udjela u Jadranu kako ne bi imao obvezu objave preuzimanja, zato od Prgometa nije preuzeo sve njegove dionice jer već otprije sudjeluje u Jadranovoj vlasničkoj strukturi s 1,55 posto, što s novokupljenim paketom iznosi 24,87 posto.

Tagovi: Valamar, Jadran, Imperial, Hanfa
PROČITAJ I OVO
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE