GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar otvara prvi Places van Hrvatske

Valamar otvara prvi Places van Hrvatske
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 19:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Valamar je odradio rebranding svog hotela na austrijskom skijalištu Obertauern, pa će bivši hotel Marietta od ove sezone, koja kreće krajem studenog, poslovati pod njihovim lifestyle brendom Places. To će biti treći u lancu Places hotela, nakon Hvara i Makarske, ali i prvi Places van Hrvatske, javljaju danas iz kompanije.

Kako je poznato, Valamar u svom portfelju ima još dva hotela u Austriji, Valamar Obertauern Hotel te Kesselspitze Valamar Collection Hotel.

- Novi Obertauern Places Hotel i daljnje investicije u Obertauernu dio su naše strategije internacionalizacije i širenja portfelja u smjeru zimskog odmorišnog turizma. Obertauern Places hotel nije samo mjesto za odmor, opremljen je i najvećom multifunkcionalnom kongresnom dvoranom u Obertauernu. Osim 120 soba, ima kapacitete za organizaciju događanja za 280 ljudi - komentirao je Davor Brenko, viši potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamaru.

U kompaniji ističu kako je svaki Places hotel jedinstven i gostima pruža priliku za upoznavanje lokalnog načina života svoje destinacije, s tim da Places hotel u Obertauernu ima dodatnu posebnost, unikatni omaž Beatlesima. U hotelu su izloženi originalni bubnjevi Beatlesa koji svjedoče nezaboravnom trenutku iz 1965. godine, kada su Beatlesi u tadašnjem hotelu Marietta održali svoj jedini (neslužbeni) koncert u Austriji tijekom snimanja njihova filma “Help”. Na vrhu hotela, u kojem se nekad zabavljala poznata četvorka, nalazi se bar i lounge zona s terasom.

Nadzorni odbor Valamar Riviere ovog je proljeća odobrio plan financiranja investicije u hotel Valamar Obertauern, što je uključilo repozicioniranje hotela Marietta u Places Hotel by Valamar, kao i daljnje investicije u hotel Valamar Collection Kesselspitze. Valamar preuzima upravljanje, nakon što je potpisan novi ugovor o upravljanju s društvom Valamar Marietta, objektom koji je u vlasništvu Valamara od 2021. godine, no prošle zime još je bio u najmu.

Ova su ulaganja dio strategije internacionalizacije Valamarova poslovanja te širenja portfelja u smjeru zimskog odmorišnog turizma, u što su krenuli 2018. godine, odgovarajući na potražnju gostiju koji nakon boravka u njihovim ljetnim objektima na Jadranu žele i zimske praznike provesti u Valamaru. Također, internacionalizacija je odgovor na nedostatak i privlačenje radne snage, koja ima priliku za rad tijekom cijele godine, na moru i u planinama.

Tagovi: Valamar, Places, hoteli, Obertauern
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE