GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ustavni sud Srbije odbacio žalbu na lex specialis za Agrokor

Ustavni sud Srbije odbacio žalbu na lex specialis za Agrokor
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2020 / 08:52
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - Ustavni sud Srbije odbacio je žalbu na lex specialis za Agrokor, takozvani lex Agrokor, zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela izvanrednu upravu u Agrokoru. Žalbu Ustavnom sudu je 2017. godine podnio A.R. kao strani predstavnik trgovačkog društva.

Predstavnik Agrokora i povezanih i zavisnih trgovačkih društava uložio je u prosincu 2017. godine Ustavnom sudu Srbije žalbu protiv rješenja trgovačkogsuda, kojim je odbačen zahtjev za priznavanje izvanredne uprave.

Isti zahtjev prethodno su odbacili trgovački sudovi u Beogradu i Zrenjaninu, kojima je podnesen zahtjev da tvrtke koje posluju u sastavu Agrokora u Srbiji budu obuhvaćene takozvanim lex Agrokorom, što bi značilo da se imovina tih kompanija može koristiti i u inozemstvu.

Premijerka Ana Brnabić je u listopadu 2017. godine poslije sastanka s Antom Ramljakom, povjerenikom hrvatske vlade za Agrokor, izjavila da se lex Agrokor neće primjenjivati u Srbiji, gdje posluju tvrtke tog koncerna.

U Srbiji Agrokor posjeduje Frikom, Dijamant, Mercator, Kikindski mlin, MG mivelu, Novu slogu i Super karticu, a te tvrtke zapošljavaju oko 11.000 ljudi.

Tagovi: Ustavni sud Srbije, Agrokor, Fortenova grupa, Lex Agrokor, Ana Brnabić, Kikindski mlin, Idea, Frikom, Dijamat, Nova sloga
PROČITAJ I OVO
Preminuo tvorac Lego figurice
IN MEMORIAM
Preminuo tvorac Lego figurice
KOPENHAGEN - Jens Nygaard Knudsen, tvorac svjetski poznate Lego figurice, umro je u hospiciju od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) u dobi od 78 godina, izjavili su u subotu njegovi bivši suradnici.
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE