GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upravni sud odbio prijedloge za odgodu dodjele koncesije za 101 MHz

Upravni sud odbio prijedloge za odgodu dodjele koncesije za 101 MHz
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 15:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravni sud odbio je prijedloge za odgodu dodjele radijske koncesije za 101 MHz koju je Vijeće za elektroničke medije (VEM) krajem srpnja dodijelilo Top radiju d.d., a HAKOM je utvrdio da Top radio zadovoljava sve prostorne i tehničke uvjete, izvijestili su u petak iz VEM-a.

Vijeće u priopćenju navodi da je zagrebački Upravni sud odbio prijedlog dvije tvrtke koje su se također natjecale za tu frekvenciju, Nepce svijeta d.o.o. i Zwei 01 d.o.o., da se odgodi učinak odluke o dodjeli koncesije 101 MHz.

Po ocjeni suda, "razlozi koje tužitelji navode za donošenje privremene mjere ne opravdavaju izdavanje privremene mjere kojom bi se zabranilo izvršenje oduke o odabiru društva Top Radio d.o.o. kao najpovoljnijeg ponuditelja te davanje koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija", navodi se u jednom od rješenja.

No, s druge strane, i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) dostavila je Agenciji za elektroničke medije u četvrtak 9. rujna dopis i zapisnik u "kojem je utvrđeno da nakladnik Top Radio d.o.o. zadovoljava propisane prostorne i tehničke uvjete te da Agencija može pristupiti potpisivanju Ugovora o koncesiji".

U Agenciji za elektroničke medije ističu i da su još početkom tjedna uputili Državnim nekretninama d.o.o. upit o statusu poslovnog prostora u posjedu trgovačkog društva Enter IQ d.o.o. na adresi Palmotićeva ulica 7 u Zagrebu, gdje je i sjedište Top Radija čiji je vlasnik I direktor Ivan Jurić Kaćunić.

"Agencija do danas nije dobila odgovor te je uputila požurnicu", ističe se u priopćenju.

Reakcija medijskog regulatora uslijedila je nakon što je u medijima objavljeno da je Kaćunić ostao bez prostora u Palmotićevoj ulici u kojem je i sjedište Top Radija.

Prema pisanju Media Dailyja, Državne nekretnine raskinule su ugovor s tvtkom Enter IQ, ali time i ugovor o podzakupu između tvrtke Enter IQ I Top Radija čiji je potpisnik, kako se navodi, bila ista osoba – "direktor i vlasnik obje tvrtke – Ivan Jurić Kaćunić".

Prema pisanju tog portala, sada je na potezu VEM koji će, kako se navodi, "kroz koji dan dobiti i službeno dobiti odgovor da je ugovor o podzakupu nevažeći" te stoga su ispunjene pretpostavke za oduzimanje koncesije za 101 MHz.

Pritom se, pak, poziva na tumačenje Zakona o elektroničkim medijima i navodi kako će "VEM donijeti odluku o privremenom ili trajnom oduzimanju koncesije ili dopuštenja pružatelju medijskih usluga ako utvrdi da je koncesija dana na temelju netočno iskazanih podataka važnih za donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja".

Tagovi: Radio 101, Top Radio, Ivan Jurić Kačunić, Petar Pripuz, Vijeće za elektroničke medije
PROČITAJ I OVO
H&M: Skromniji popusti poduprli prihod i dobit
POTPORA
H&M: Skromniji popusti poduprli prihod i dobit
FRANKFURT - Švedski modni div H&M izvijestio je u srijedu o snažnom rastu dobiti i prihoda u drugom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući normalizaciji potražnje nakon ublažavanja pandemijskih ograničenja i skromnijim popustima.
Biden najavio preslagivanje i jačanje američkih snaga u Europi
NAJAVE
Biden najavio preslagivanje i jačanje američkih snaga u Europi
MADRID - Američki predsjednik Joe Biden izjavio je u srijedu u Madridu da će Sjedinjene Države promijeniti i pojačati postav svojih snaga u Europi u skladu s prijetnjama koje dolaze iz Rusije i istaknuo da je NATO potrebniji nego ikad.
Problemi na frankfurtskom aerodromu, kaos prijeti čitavoj Europi
KAOS
Problemi na frankfurtskom aerodromu, kaos prijeti čitavoj Europi
FRANKFURT - Tehnički problemi u njemačkoj kontroli zračnog prometa će tokom dana izazvati poremećaje u zračnom prostoru širom Evrope.
Air Serbia i Turkish Airlines jačaju partnerstvo i istražuju mogućnost zajedničkog ulaganja
OPCIJE
Air Serbia i Turkish Airlines jačaju partnerstvo i istražuju mogućnost zajedničkog ulaganja
BEOGRAD - Air Serbia, srpski nacionalni avio-prevoznik i Turkish Airlines, nacionalna avio-kompanija Turske, najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim Memorandumom o razumevanju, koji je zvanično potpisan u Dohi tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA, u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije - Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.
Sveti Stefan: Kostić ili povratak u državno vlasništvo?
NEIZVJESNO
Sveti Stefan: Kostić ili povratak u državno vlasništvo?
BUDVA - Iako postoje naznake da bi do kraja ljeta mogao da bude prodat srpskom "kralju šećera" Miodragu Kostiću, sve je izvjesnije da će najpoznatiji brend crnogorskog turizma hotel "Sveti Stefan" i Vila Miločer ostati zatvoreni drugu godinu zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE