GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku

Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2021 / 19:22
Autor: SEEbiz
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.

Istaknuo je da uprava dobro posluje, ali je utvrdio da je Luki Koper potreban novi menadžment u smislu koncepta daljnje strategije razvoja.

"Vjerujemo da Luci Koper treba brži razvoj", dodao je Matoz.

Sukladno njihovim ugovorima, Nadzorni odbor je sva tri člana Uprave priznao prava iz ugovora, što uključuje i isplatu otpremnina. Odluku je jednoglasno usvojio Nadzorni odbor.

Osim toga, Nadzorni odbor je angažirao agenciju za zapošljavanje koja će provoditi proces pronalaženja kandidata za menadžment tvrtke. “Kada završimo proces, razgovarat ćemo o svim ostalim članovima. Trenutno ništa nije odlučeno u tim smjerovima”, dodao je Matozs. Ako do 15. studenog ne bude odluke, tražit će rješenje.

“Svi kandidati, uključujući sve interne kandidate koji još nisu cirkulirali u medijima ili drugi, imaju priliku podnijeti svoju prijavu putem agencije. Nitko nije unaprijed odabran, a o tome se ni s kim nismo dogovorili ”, komentirao je Matoz medijske napise da je najozbiljniji kandidat za novog predsjednika Uprave Robert Rožac, državni tajnik u Ministarstvu okoliša i Prostorno planiranje.

Što se tiče mogućnosti izmjene ugovora o koncesiji, Matoz je izrazio osobni stav da "Luci Kopar nedostaje prostora i da su sva nagađanja o tome... potpuno bez ikakve osnove".

Predsjednik Uprave u odlasku Zadel ocijenio je da je put kojim su prošli bio pun izazova te da su napravili i neke iskorake. "Međutim, stvari se mijenjaju i na tržištu, tako da će u budućnosti biti dosta izazova", rekao je.

Upravu Luke Koper vodi od kraja prosinca 2017. kada su tadašnji nadzornici razriješili Dragomira Matića s mjesta predsjednika Uprave.

Grupa Luka Koper u prvom polugodištu ove godine ostvarila je 114,7 milijuna eura prihoda i 15,4 milijuna eura neto dobiti. Grupa je 2020. završila s 209,9 milijuna eura prihoda i 32 milijuna eura neto dobiti.

Tagovi: Luka Koper, Dimitrije Zadel, Metod Podkrižnik, Irma Gubanec
PROČITAJ I OVO
Nastavljen trend rasta stečajeva i pada broja novoosnovanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Nastavljen trend rasta stečajeva i pada broja novoosnovanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice studenog.
Boštjan Napast novi predsjednik Uprave Luke Koper
KARIJERE
Boštjan Napast novi predsjednik Uprave Luke Koper
KOPER - Nadzorni odbor Luke Koper za predsjednika Uprave imenovao je Boštjana Napasta, donedavnog predsjednika Uprave Geoplina.
WizzAir obustavlja više od 40 linija za zemlje regije
REZOVI
WizzAir obustavlja više od 40 linija za zemlje regije
ZAGREB - Niskotarifni prijevoznik WizzAir u procesu je privremenog obustavljanja više od četrdeset linija iz svoje mreže u državama bivše Jugoslavije, uz odgađanje dijela planiranih novih odredišta.
Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ULAGANJA
Valamar Grupa pokreće novi ciklus ulaganja i transformacije poslovanja
ZAGREB - Valamar grupa najavila je u petak novi ciklus ulaganja s ciljem daljnje transformacije i razvoja poslovanja i fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam te ulaganja u premium segment, digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja.
Kraš choco&café otvara se u centru Zagreba
GASTRO
Kraš choco&café otvara se u centru Zagreba
ZAGREB – Za sve ljubitelje slatkih delicija Kraš ima sjajnu vijest – Zagreb postaje bogatiji za novu adresu sa slasticama na glavnom zagrebačkom trgu pod nazivom Kraš choco&café. Na Trgu bana Josipa Jelačića otvara se novo omiljeno mjesto uređeno kao concept store, s vrhunskim slatkim proizvodima, mirisnom kavom te posebnom Kraševom ponudom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE