GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Media preuzela list Danas

United Media preuzela list Danas
MEDIJSKA SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2021 / 09:07
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija United Media saopštila je danas da je postala novi vlasnik dnevnog lista i portala Danas.

Kako je navedeno, nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje Danasa, dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine.

Ovo je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliju kompanije United Media u okviru koje posluje 45 televizija, od čega pet sa nacionalnom frekvencijom, 15 portala, kao i magazini i radio stanice.

"List Danas duže od dve decenije u Srbiji odoleva svim pritiscima i primer su kontinuiranog profesionalnog i nezavisnog novinarstva. Izuzetno mi je drago što su postali deo kompanije United Media u okviru koje u Srbiji već posluju televizije i portali N1 i Nova", rekla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Ona je rekla da je, u teškim i izazovnim vremenima kao što je to danas slučaj, istinito i pravovremeno informisanje građana od ključne važnosti, što je, kako dodaje, osnovni motiv kojim se vode svi mediji United grupe.

"Danas će i dalje biti ono na šta su građani navikli - list u kojem mogu pročitati najvažnije vesti, list koji pokreće teme, postavlja pitanja, analizira situaciju, otvara prostor za civilizovan dijalog, medij koji poštuje najviše standarde profesije i ne podleže senzacionalizmu", istakla je Subotić.

Rekla je da će nastaviti da neguju te vrednosti i razvijaju kako štampano izdanje, tako i sajt Danasa, i da će se potruditi da omoguće da tako kvalitetan sadržaj dođe do što šire čitalačke publike.

Subotić navodi da je za razvoj svakog društva od najvećeg značaja postojanje slobodnih medija.

Tvrdi da, sa druge strane, država svojim delovanjem ne podržava medijske slobode u Srbiji.

"Sa jedne strane, preko poslovanja državnog Telekoma pokušava se sprovođenje akcije gašenja nezavisnih medija, a sa druge otvaraju se novi mediji pod kontrolom vladajuće garniture. U takvom ambijentu, građanima je ograničen pristup vestima i istini i čini se još bitnije da sačuvamo slobodnu reč", tvrdi Subotić.

Dodaje da Danas može da "posluži kao primer svima kako se uprkos pretnjama, ucenama i pritiscima opstaje, ostaje dosledan istini, kako izgleda medijska kuća i novinari sa integritetom i kako se gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina".

Kompanija United Media, čije sedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a nedavno se proširila na teritoriju Bugarske. Ukupno zapošljava 2.600 ljudi

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport klub, Grand produkcija, dečije televizije Pikaboo i Vavoom, muzički kanal IDJ, Cinemania, Lov i ribolov i naučna televizija Brainz, navedeno je u saopštenju.

Tagovi: United Media, list Danas, Aleksandra Subotić, N1 televizija, Nova S
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn: Dugotrajne zabrane korištenja prijevoza onima koji ne nose maske
MASKE
Deutsche Bahn: Dugotrajne zabrane korištenja prijevoza onima koji ne nose maske

BERLIN - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn DB) izrekle su prve dugoročne zabrane korištenja njihovih prijevoznih sredstava osobama koje su odbijale nositi zaštitne maske, prenose njemački mediji u nedjelju.

Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
AKVIZICIJE
Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
LJUBLJANA - Belgijska kompanija Vision Healthcare sa sjedištem u Kotrijku, u vlasništvu Yvana Vindevogela, napravila je novi iskorak u planiranoj evropskoj strategiji konsolidaciji - postala je stopostotni vlasnik slovenskog Sensilaba.
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
RURALNI RAZVOJ
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
VARAŽDIN - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek u subotu su u Varaždinu prehrambenoj tvrtki Vindija uručili devet ugovora iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti odobrene potpore od 22 milijuna kuna.
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
PEKING - Kina će do kraja godine najvjerojatnije proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv covida-19, rekao je u subotu dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva (NHC).
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
JASNA PORUKA
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
ZAGREB - Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija, na N1 televiziji govorila je o dugu veledrogerijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE