GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Airlines naručio 200 Boeingovih zrakoplova

United Airlines naručio 200 Boeingovih zrakoplova
NARUDŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2022 / 15:41
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - United Airlines je u utorak priopćio da naručuje 100 zrakoplova Boeing787 Dreamlines te 100 modela 737 MAXD.

Narudžba američkog zrakoplovnog prijevoznika ima katalošku cijenu od oko 43 milijarde dolara i velik je poticaj za američkog proizvođača zrakoplova koji se ove godine suočio s političkim i proizvodnim problemima vezanim uz dva zrakoplova.

Velika Unitedova narudžba odražava optimizam u pogledu porasta potražnje za međunarodnim putovanjima na duge relacije i njegovu želju da zamijeni starije zrakoplove. Boeing je priopćio da je to najveća narudžba Dreamlinera do sada, a United da je to najveća dosadašnja narudžba širokotrupnih zrakoplova nekog američkog prijevoznika.

United je također priopćio da će što prije odgoditi svoju prethodno najavljenu narudžbu od 45 zrakoplova Airbus A350 do 2030. Izvršni direktor Uniteda Scott Kirby rekao je da je jedan od ključnih čimbenika u odluci između Boeinga i Airbusa za njihovu veliku širokotrupnu narudžbu njihova trenutna flota Boeinga 787.

"Kada pokušavamo zaposliti 2500 pilota godišnje i proširiti zrakoplovnu tvrtku, uvođenje nove vrste flote to dramatično usporava", rekao je Kirby.

Izvršni direktor komercijale Uniteda Andrew Nocella rekao je da će narudžba omogućiti zamjenu starijih aviona novim modelima koji štede gorivo, s više vrhunskih sjedala koja nose više tereta i lete brže.

Tako "zarađujemo više novca", rekao je Nocella.

U kolovozu je Boeing konačno nastavio isporuke modela 787 nakon što su ga problemi s proizvodnjom u svibnju prošle godine natjerali na obustavu isporuka. Savezna uprava za zrakoplovstvo u srpnju je odobrila Boeingov plan inspekcije i rekonstrukcije potreban za ispunjavanje certifikacijskih standarda i pregledava svaki zrakoplov prije isporuke.

Američki Kongres je prošlog tjedna odbio produžiti Boeingu nadolazeći rok kojim bi se nametnuli novi sigurnosti standardi za modele MAX 7 i MAX 10. Unitedovih 80 od 100 novih zrakoplova je modela MAX 10.

Boeing je mjesecima lobirao kako bi uvjerio zakonodavce da odustanu od roka koji se odnosi na njegove zrakoplove MAX 7 i MAX 10, a koji je nametnuo Kongres 2020. nakon dvije teške nesreće 737 MAX-a u kojima je poginulo 346 ljudi u Indoneziji i Etiopiji.

Tagovi: United Airlines, Boeing, Scott Kirby, Airbus
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE