GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uniline grupa lani ostvarila rast od 30% u odnosu na 2022.

Uniline grupa lani ostvarila rast od 30% u odnosu na 2022.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 16:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Uniline grupa, vodeća destinacijska menadžment kompanija objavila je preliminarne poslovne rezultate za prošlu godinu u kojoj je ostvaren promet od 55,8 milijuna eura što predstavlja rast od 30% u odnosu na prethodnu godinu.

U svim društvima Uniline grupe (Uniline, E-Tours, Uniline Mobility, Vetura i Amarin) zabilježen je rast, što je rezultiralo povećanjem dobit za 40% u 2023. godini. U 2024. godini Uniline grupa će i dalje uz fokus na upravljanje imovinom i akvizicijama, pružati podršku društvima u razvojnom i organizacijskom smislu, kako bi korisnicima svojih usluga, njih 400.000, osigurali pouzdanu i kvalitetnu uslugu u svim segmentima poslovanja.

“Zadovoljni smo ostvarenim aktivnostima te preliminarnim rezultatima. Za nas se pokazalo da je formiranje grupe bio pozitivan strateški organizacijski iskorak, koji je doprinio razvoju svih naših društava i grupe u cjelini, ali je imao i značajan učinak i na domaći turizam, obzirom da još kvalitetnija prezentacija Hrvatske i dodatno jačanje kvalitete usluge donosi i dodanu vrijednost kompletnom turističkom sektoru”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Uz zadržavanje vodeće pozicije u postojećem segmentu poslovanja, e-Tours snažno ulazi u segment MICE poslovanja. Uniline Mobility nastavlja ulaganja u rast flote i proširenje vrsta vozila, nakon što je lani ponudu dodatno proširio akvizicijom društva Vetura, dok će se društvo Uniline uz incoming segment nastaviti značajno razvijati i ulagati u segmentu sportskog turizma. U Unilineu u ovoj godini očekuju daljnji rast na europskim i izvan-europskim tržištima, a već bilježe povećan interes gostiju iz dalekih tržišta, koji se u sve većem broju vraćaju u Hrvatsku, prepoznajući ju kao atraktivnu i sigurnu destinaciju, što je za azijske goste vrlo važno pri odabiru destinacije.

“Zahvaljujući dobrim rezultatima nastavljamo s investicijama koje će doprinijeti podizanju kvalitete usluge i znatno izraženijoj personalizaciji usluga kroz korištenje najnovijih tehnologija na svim razinama turističke ponude”, izjavila je Kristina Peruško, članica uprave Uniline grupe.

Uniline grupa danas broji više od 150 zaposlenika, s glavnim poslovnim sjedištem u Puli. Preko svojih sastavnica prisutna je na području cijele Hrvatske, a posluje i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Kini i Južnoj Koreji te ima i predstavništva u Japanu, Tajlandu,
lndoneziji i Brazilu.

Tagovi: Uniline, žgomba, turizam, E-Tours, amarin
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE