GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U rujnu manje letova iz Zagreba prema Kopenhagenu, Londonu i Dublinu

U rujnu manje letova iz Zagreba prema Kopenhagenu, Londonu i Dublinu
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2020 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Croatia Airlines u rujnu će i dalje prometovati prema Kopenhagenu, Londonu i Dublinu, no promet će na tjednoj razini biti manji u odnosu na kolovoz.

Danska i Velika Britanija ponovno su uvele stroge mjere za sve putnike koji dolaze iz Hrvatske. Takve odluke za posljedicu imaju otkazivanje direktnih letova, primjer je svakako British Airways koji je otkazao tri od svoje četiri linije prema Hrvatskoj.

U kolovozu je bilo moguće putovati direktno između Londona i Zagreba s dvije aviokompanije - British Airwaysom i Croatia Airlinesom. Obje kompanije prometovale su prema Zračnoj luci Heathrow. Kako smo ranije spomenuli, British Airways prekinut će promet na liniji za Zagreb od 6. rujna, a prema posljednjim informacijama, Croatia Airlines reducirat će broj tjednih polazaka na ovoj liniji, piše Croatian Aviation.

Hrvatski je nacionalni avioprijevoznik do sada prometovao tri puta tjedno između Londona i Zagreba, a od 7. rujna na ovoj će liniji biti tek jedan let tjedno - svakog ponedjeljka. Radi se o velikom padu broja ponuđenih sjedala, s 10 direktnih letova tjedno u kolovozu do jednog leta tjedno u rujnu!

Croatia Airlines u prodaji drži i druga dva leta tjedno (srijedom i petkom) od 16. rujna, no iste treba uzeti u obzir sa zadrškom s obzirom na to da je njihovo otkazivanje još uvijek moguće (ovisit će isključivo o bookingu).

Prije dva dana najavili smo ukidanje linije Dublin - Split od strane Aer Lingusa, direktne letove iz Dublina prema obali nastavit će obavljati irski Ryanair. Do promjena dolazi i na liniji Zagreb - Dublin.

Croatia Airlines u rujnu planira prometovati na ovoj liniji tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i nedjeljom), no u periodu od 10. do 24. rujna otkazani su letovi četvrtkom. U zadnjem tjednu rujna ponovno su najavljena tri leta tjedno, no prometovanje istih ovisit će isključivo o stanju bookinga za svaki pojedini let pa su daljnja otkazivanja također moguća.

Croatia Airlines pokrenula je liniju Zagreb - Kopenhagen 1. lipnja, bilo je to, u tom trenutku, tek treće međunarodno odredište nacionalne aviokompanije nakon potpunog "lockdowna". Kompanija je do sada na ovoj liniji prometovala svakodnevno.

Unatoč uvedenim mjerama, Croatia Airlines nastavit će prometovati na ovoj liniji, no i na njoj je došlo do otkazivanja određenih letova. U periodu od 07. do 13. rujna na liniji će biti šest letova tjedno (otkazan let u subotu, 12.09.), dok su u tjednu od 14. do 20. rujna otkazana dva leta (srijeda 16. te petak 18.09.). Daljnja otkazivanja su također moguća.

Tagovi: Zračna luka Zagreb, Croatia Airlines, British Airways, Aer Lingus
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE