GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U okviru 10. jubilarnog Ininog Zelenog pojasa INA će podržati 15 održivih projekata

U okviru 10. jubilarnog Ininog Zelenog pojasa INA će podržati 15 održivih projekata
ODRŽIVOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2023 / 11:35
Autor: SEEbiz
Zeleni pojas je program Ine namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj s ciljem poticanja zaštite okoliša te promocije održivog razvoja.

„Ponosni smo što već 10 godina možemo pomoći zajednici pri realizaciji njihovih projekata. Naš program Zeleni pojas prepoznali su mnogi i u partnerstvu smo realizirali više od 130 ekoloških projekata. I ove godine veselimo se novim suradnjama koje će doprinijeti zelenijem okolišu, a osobito onima koje će nam donijeti više zdravih šuma kao ključnih staništa za brojne biljne i životinjske vrste s pozitivnim utjecajem na klimu“, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Na ovogodišnji Inin natječaj je pristiglo 170 prijava, a odabrano je ukupno 15 projekata. Komisija, sastavljena od neovisnih stručnjaka za održivi razvoj te predstavnika Ine, imala je izuzetno težak zadatak odabira najboljih projekata između mnogih iznimno kvalitetnih prijava, što je jasan pokazatelj strasti i predanosti koje udruge i ustanove diljem Hrvatske pokazuju prema zaštiti okoliša. Pobjednički projekti odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili održivost, revitalizacija kopnenih i vodenih površina s ciljem očuvanja bioraznolikosti, borba protiv klimatskih promjena te edukacija.

„Zeleni pojas je vrlo uspješna akcija koja potiče Hrvatsku da bude čistija i zelenija. Sretan sam što sam imao priliku gledati kako se svijest o potrebi očuvanja prirode širi te da ćemo sličnim inicijativama potaknuti ljude na razmišljanje o suživotu s prirodom“ rekao je član komisije, Stipe Božić iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

„Inina donacija će omogućiti osobama s amputacijom udova, koje se nalaze na rehabilitaciji u KBC Zavodu za rehabilitaciju i ortopedska pomagala, da aktivno sudjeluju u hortikulturnoj terpiji tijekom rehabilitacije. Izazovan je to period za naše amputirce, i fizički i mentalno i emocionalno. Uz pomoć donacije i INA volontera unijet ćemo biljke u prostorije te ozeleniti balkone gdje se pacijenti nalaze na rehabilitaciji i školi hoda. Kroz interakciju s biljkama i mini vrtovima omogućit ćemo osobama s amputacijom da unaprijede kognitivne, psihološke, socijalne i fizičke funkcije“, rekla je Ana Sršen, predsjednica Udruge osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

„Sretan sam što je AKU Žirje ostvarilo sufinanciranje projekta „Lokva za budućnost“ kroz koji ćemo revitalizirati otočnu lokvu i organizirati niz kulturno-edukativnih aktivnosti za naše najmlađe otočane. Ovaj projekt za nas znači budućnost - funkcionalna lokva omogućava održivu zajednicu s obzirom na njen značaj u ekološkoj poljoprivredi“, izjavio je Jere Bilan, predsjednik Amaterske kulturne udruge Žirje.
Odabrani projekti u sklopu jubilarnog Zelenog pojasa, bit će provedeni uz financijsku podršku Ine, u ukupnom iznosu od 53.000 eura. Nagrađeni projekti će, osim financijske podrške, također dobiti vrijednu pomoć volontera iz INA Kluba volontera, što će dodatno olakšati njihovu provedbu.
Odabrani projekti su:
1. Udruga Riba ribi - Uspostavljanje sustava za odvajanje bio-otpada na otoku Unije
2. Lokalna akcijska grupa Zrinska gora, Turopolje - Pluća turopoljskog kraja
3. Udruga veterana hrvatske ratne mornarice – Ekološka akcija Šolta 2023.
4. Pčelarska udruga Labin - Jer PČELE su BEEtne!
5. JU za upravljanje Park šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita - Marjan - domestic plants
6. Istarsko veleučilište - Università Istriana di scienze applicate - Pametna sortirnica otpada
7. Amaterska kulturna udruga "Žirje" - Lokva za budućnost
8. Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Ogulin - Čista Medvedica
9. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbovec - Prijatelj voda i šuma
10. Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta - Dica sade više - za stupanj niže
11. Dječji vrtić Obrovac - Smokve i masline
12. JU Park prirode Lonjsko polje - Revitalizacija starog voćnjaka u Čigoču
13. Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i zagrebačke županije - Zelena snaga
14. Pčelarstvo online - Rosemarina2404
15. Dječji vrtić “Latica Garčin” - Kad mojim sokakom pođeš - u zeleni vrtić dođeš


Tagovi: Ina, kompanija Ina, održivost, održivi razvoj
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE