GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U okviru 10. jubilarnog Ininog Zelenog pojasa INA će podržati 15 održivih projekata

U okviru 10. jubilarnog Ininog Zelenog pojasa INA će podržati 15 održivih projekata
ODRŽIVOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2023 / 11:35
Autor: SEEbiz
Zeleni pojas je program Ine namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj s ciljem poticanja zaštite okoliša te promocije održivog razvoja.

„Ponosni smo što već 10 godina možemo pomoći zajednici pri realizaciji njihovih projekata. Naš program Zeleni pojas prepoznali su mnogi i u partnerstvu smo realizirali više od 130 ekoloških projekata. I ove godine veselimo se novim suradnjama koje će doprinijeti zelenijem okolišu, a osobito onima koje će nam donijeti više zdravih šuma kao ključnih staništa za brojne biljne i životinjske vrste s pozitivnim utjecajem na klimu“, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Na ovogodišnji Inin natječaj je pristiglo 170 prijava, a odabrano je ukupno 15 projekata. Komisija, sastavljena od neovisnih stručnjaka za održivi razvoj te predstavnika Ine, imala je izuzetno težak zadatak odabira najboljih projekata između mnogih iznimno kvalitetnih prijava, što je jasan pokazatelj strasti i predanosti koje udruge i ustanove diljem Hrvatske pokazuju prema zaštiti okoliša. Pobjednički projekti odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili održivost, revitalizacija kopnenih i vodenih površina s ciljem očuvanja bioraznolikosti, borba protiv klimatskih promjena te edukacija.

„Zeleni pojas je vrlo uspješna akcija koja potiče Hrvatsku da bude čistija i zelenija. Sretan sam što sam imao priliku gledati kako se svijest o potrebi očuvanja prirode širi te da ćemo sličnim inicijativama potaknuti ljude na razmišljanje o suživotu s prirodom“ rekao je član komisije, Stipe Božić iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

„Inina donacija će omogućiti osobama s amputacijom udova, koje se nalaze na rehabilitaciji u KBC Zavodu za rehabilitaciju i ortopedska pomagala, da aktivno sudjeluju u hortikulturnoj terpiji tijekom rehabilitacije. Izazovan je to period za naše amputirce, i fizički i mentalno i emocionalno. Uz pomoć donacije i INA volontera unijet ćemo biljke u prostorije te ozeleniti balkone gdje se pacijenti nalaze na rehabilitaciji i školi hoda. Kroz interakciju s biljkama i mini vrtovima omogućit ćemo osobama s amputacijom da unaprijede kognitivne, psihološke, socijalne i fizičke funkcije“, rekla je Ana Sršen, predsjednica Udruge osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

„Sretan sam što je AKU Žirje ostvarilo sufinanciranje projekta „Lokva za budućnost“ kroz koji ćemo revitalizirati otočnu lokvu i organizirati niz kulturno-edukativnih aktivnosti za naše najmlađe otočane. Ovaj projekt za nas znači budućnost - funkcionalna lokva omogućava održivu zajednicu s obzirom na njen značaj u ekološkoj poljoprivredi“, izjavio je Jere Bilan, predsjednik Amaterske kulturne udruge Žirje.
Odabrani projekti u sklopu jubilarnog Zelenog pojasa, bit će provedeni uz financijsku podršku Ine, u ukupnom iznosu od 53.000 eura. Nagrađeni projekti će, osim financijske podrške, također dobiti vrijednu pomoć volontera iz INA Kluba volontera, što će dodatno olakšati njihovu provedbu.
Odabrani projekti su:
1. Udruga Riba ribi - Uspostavljanje sustava za odvajanje bio-otpada na otoku Unije
2. Lokalna akcijska grupa Zrinska gora, Turopolje - Pluća turopoljskog kraja
3. Udruga veterana hrvatske ratne mornarice – Ekološka akcija Šolta 2023.
4. Pčelarska udruga Labin - Jer PČELE su BEEtne!
5. JU za upravljanje Park šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita - Marjan - domestic plants
6. Istarsko veleučilište - Università Istriana di scienze applicate - Pametna sortirnica otpada
7. Amaterska kulturna udruga "Žirje" - Lokva za budućnost
8. Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Ogulin - Čista Medvedica
9. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbovec - Prijatelj voda i šuma
10. Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta - Dica sade više - za stupanj niže
11. Dječji vrtić Obrovac - Smokve i masline
12. JU Park prirode Lonjsko polje - Revitalizacija starog voćnjaka u Čigoču
13. Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i zagrebačke županije - Zelena snaga
14. Pčelarstvo online - Rosemarina2404
15. Dječji vrtić “Latica Garčin” - Kad mojim sokakom pođeš - u zeleni vrtić dođeš


Tagovi: Ina, kompanija Ina, održivost, održivi razvoj
PROČITAJ I OVO
Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
ODLAZAK
Intereuropa se povlači s Ljubljanske burze
LJUBLJANA - Koparska logistička tvrtka Intereuropa, u većinskom vlasništvu Pošte Slovenije, nakon 25 godina povlači se s Ljubljanske burze. O prijedlogu za povlačenje dioničari će odlučivati na skupštini 16. svibnja, a otpremnina za istisnute dioničare iznosit će 1,57 eura po dionici prema prijedlogu uprave i nadzornog odbora.
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
PROBLEMI
Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
VARAŽDIN - Radnicima Varteksa isplaćen je drugi dio plaća za veljaču zahvaljujući pozajmici koju je dao jedan od dioničara kompanije – Stjepan Čajić.
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
PROBLEMI
Poznati hrvatski trgovački lanac osuđen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje
ZAGREB - Poznati trgovački lanac proglašen je krivim i kažnjen jer je prodavao hranu štetnu za zdravlje ljudi.
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
PULA - Arena Hospitality Group jučer je primila dva protuprijedloga za dividendu od PBZ Croatia osiguranja i AZ mirovinskih fondova.
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
POTEZI
Boscarol postao suvlasnik slovenskog proizvođača obrambenih dronova
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnik Ivo Boscarol postao je 10-postotni vlasnik C-Astrala. Udio je otkupio od suosnivača Marka Peljhana, koji ostaje partner, a istovremeno preuzima i upravljanje drugom Boscarolovom tvrtkom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE