GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U njemačkim zračnim lukama nakon štrajka još pojedinačnih otkazivanja i kašnjenja

U njemačkim zračnim lukama nakon štrajka još pojedinačnih otkazivanja i kašnjenja
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2023 / 16:24
Autor: SEEbiz
BERLIN - Nakon štrajka službenika u sedam njemačkih zračnih luka, koji je uzrokovao otkazivanje oko 2300 letova od petka do večeras, promet je danas ponovno tekao, a putnike još očekuju pojedinačna otkazivanja i kašnjenja, javlja njemačka novinska agencija dpa. U planu su i svi današnji letovi između Ljubljane i Münchena te Frankfurta.

U najvećoj njemačkoj zračnoj luci u Frankfurtu za dpa je rečeno da se danas očekuju pojedinačna kašnjenja i otkazivanja letova. Zbog velikog broja letova koji su propušteni tijekom štrajka, bit će potrebno dodatno vrijeme za normalizaciju poslovanja, pa bi se određene posljedice mogle osjetiti iu nedjelju.

Zračna luka Frankfurt ponovno je počela s radom u 5 sati, slijetanja i letovi planirani su za danas kao i obično. Danas su otkazana 53 od oko 1.150 planiranih letova. Dio otkazivanja od petka pokušat će nadomjestiti većim zrakoplovima na današnjim letovima. U petak je u Frankfurtu otkazano oko 1300 letova.

Münchenska zračna luka priopćila je da danas rade normalno i da se ne očekuju otkazivanja zbog štrajka.

U obje zračne luke pred sigurnosnu provjeru čekaju se dugi redovi jer je velik dio prometa planiran za petak odgođen za danas. U Münchenu se štrajkalo zadnjeg dana prije praznika u Bavarskoj. Oko 700 letova je otkazano.

Štrajk je održan i u zračnim lukama Bremen, Hannover, Stuttgart, Hamburg i Dortmund.

Zbog štrajka su u petak otkazane i veze sa Zračnom lukom Jožeta Pučnika Ljubljana, i to dolasci i odlasci njemačkog prijevoznika Lufthanse na liniji za Frankfurt te dolasci i odlasci Lufthanse na liniji za München. Danas su svi ovi letovi na rasporedu.

Kako je vidljivo sa stranica ljubljanske zračne luke, ujutro je krenuo zrakoplov za Frankfurt, rano poslijepodne planiran je i let za München, ujutro je sletio i zrakoplov iz Frankfurta, a planiran je i dolazak iz Münchena. za rano poslijepodne.

Štrajk je rezultat nesuglasica između sindikalista i njemačkih saveznih i lokalnih vlasti uoči novog kruga pregovora o jednogodišnjem kolektivnom ugovoru za državne službenike koji su zakazani za 22. i 23. veljače. Sindikati Verdi i dbb traže povećanje plaća od 10,5 posto za približno 2,5 milijuna državnih službenika. barem 500 eura veću plaću.

Tagovi: štrajk u njemačkim zračnim lukama, Verdi, Lufthansa
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE