GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Kraljevici nema krize

U Kraljevici nema krize
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2020 / 08:51
Autor: SEEbiz / Novi list
KRALJEVICA - Nakon ožujskog reza, paralize, neizvjesnosti i bojazni što nose idući mjeseci, u Dalmontovom brodogradilištu ovih dana imaju slatku brigu gdje vezati sve brodove koji su im stigli na remont.

Čak četiri Jadrolinijina broda trenutačno su u škveru; katamaran »Adriana«, trajekti »Mate Balota« i »Laslovo«, a još otprije par mjeseci tu je i »Sveti Juraj« na kojemu su nešto opsežniji zahvati u pitanju.

Danas bi s dokovanja u »Viktoru Lencu« trebao stići i novonabavljeni trajekt »Faros«, a u idućim danima iz lošinjskog doka i trajekt »Cres«. Na redovnom remontu su i dvije ribarice »Beli i »Nebeski«, a tu je i »Galeb« na čijoj se obnovi i pretvaranju u zamišljeni brod-muzej također radi.

Da stvari ipak nisu toliko crne kao što je to izgledalo kad je pandemija koronavirusom bila u punom galopu, potvrdio je Novom listu i vlasnik Dalmonta Ivan Ivić.

Ako ništa drugo, faktor neizvjesnosti sada je ipak manji, konture postkoronovskog poslovanja, kakvog-takvog, ipak se blago naziru.

Ivić napominje kako još uvijek ne rade punim kapacitetom, negdje su na 75 posto, a i prilično je izgledno da će prihodi, kad se budu zbrajali na kraju ovog drugog kvartala, biti manji za oko 30 posto.

Odrađuju se samo redovni i nužni remonti, ništa povrh toga, ali je dobro da posla trenutačno ima, a najave su da će se u kraljevičkom škveru nešto »vrtjeti« i u svibnju i lipnju.

S obzirom na to da je Dalmont i glavni kooperant susjednog brodogradilišta »Viktor Lenac«, dozu optimizma ulijevaju i najave iz Martinšćice gdje nastavljaju s ugovorenim, opsežnijim zahvatima na logističkom brodu Američke ratne mornarice »USNS Carson City«, a dogovoreni su, kako doznajemo, i neki remonti za svibanj.

Naravno, sve to pod uvjetom da se s koronom ne dogode nikakvi nepredviđeni i neželjeni preokreti.

Baš kao i u riječkom »3. maju« i »Lencu«, i u Dalmontovom brodogradilištu uspjeli su zadržati COVID-19 izvan svog kruga što Ivić smatra ipak najvažnijim u svemu.

U sastavu Dalmont grupe posluje i hotel u Kraljevici, kapaciteta oko 130 ležajeva i kategorije dvije zvjezdice, koji je zatvoren.

Održava se samo hladni pogon i kada se steknu uvjeti, ovisno o razvoju situacije, Ivić navodi da ga mogu otvoriti u roku od 24 sata.

Tagovi: Kraljevica, Dalmont, Ivan Ivić, remont brodova, Viktor Lenac, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZABRANE
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZAGREB – Europska agencija za lijekove (EMA) odluku o odobrenju Sputnjika V, ruskog cjepiva protiv koronavirusa, donijet će najranije u prvom kvartalu 2022. jer još uvijek nema dovoljno podataka, rekao je u četvrtak izvor upućen u to pitanje.
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
POSLOVI
Tvrtka Šestan-Busch sklopila novi posao na sajmu u Parizu
PARIZ - Na najvećem međunarodnom sajmu domovinske sigurnosti i vojno-policijske opreme Milipol 2021., koji se od 19. do 22. listopada održava u Parizu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore zajednički su nastupile i hrvatske tvrtke HS Produkt, Šestan-Busch, Agencija Alan, P-mtč, Klaster konkurentnosti obrambene industrije, a na hrvatskom je štandu svoje proizvode predstavila i tvrtka Odjeća.
FlixMobility preuzeo Greyhound
AKVIZICIJE
FlixMobility preuzeo Greyhound
ZAGREB – Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc.
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ALKOHOL
Vlada odlučila: Mali proizvođači jakih alkoholnih pića oslobođeni trošarina
ZAGREB - Vlada je sa sjednice u četvrtak u Sabor poslala prijedlog izmjena zakona o trošarinama kojima se provodi njegovo daljnje usklađivanje s pravnom stečevinom EU-a, a najznačajnija predložena izmjena odnosi se na oslobađanje od obaveze plaćanja trošarina za male proizvođače jakih alkoholnih pića.
HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna
POSLOVI
HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovore vrijedne više od 31 milijun kuna
MOSTAR - Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su u srijedu ugovore ukupne vrijednosti iznad 31 milijun kuna za nadogradnju i proširenje 4G mreže, što će omogućiti veće brzine prijenosa podataka i omogućavanje novu usluga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE