GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Kraljevici nema krize

U Kraljevici nema krize
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2020 / 08:51
Autor: SEEbiz / Novi list
KRALJEVICA - Nakon ožujskog reza, paralize, neizvjesnosti i bojazni što nose idući mjeseci, u Dalmontovom brodogradilištu ovih dana imaju slatku brigu gdje vezati sve brodove koji su im stigli na remont.

Čak četiri Jadrolinijina broda trenutačno su u škveru; katamaran »Adriana«, trajekti »Mate Balota« i »Laslovo«, a još otprije par mjeseci tu je i »Sveti Juraj« na kojemu su nešto opsežniji zahvati u pitanju.

Danas bi s dokovanja u »Viktoru Lencu« trebao stići i novonabavljeni trajekt »Faros«, a u idućim danima iz lošinjskog doka i trajekt »Cres«. Na redovnom remontu su i dvije ribarice »Beli i »Nebeski«, a tu je i »Galeb« na čijoj se obnovi i pretvaranju u zamišljeni brod-muzej također radi.

Da stvari ipak nisu toliko crne kao što je to izgledalo kad je pandemija koronavirusom bila u punom galopu, potvrdio je Novom listu i vlasnik Dalmonta Ivan Ivić.

Ako ništa drugo, faktor neizvjesnosti sada je ipak manji, konture postkoronovskog poslovanja, kakvog-takvog, ipak se blago naziru.

Ivić napominje kako još uvijek ne rade punim kapacitetom, negdje su na 75 posto, a i prilično je izgledno da će prihodi, kad se budu zbrajali na kraju ovog drugog kvartala, biti manji za oko 30 posto.

Odrađuju se samo redovni i nužni remonti, ništa povrh toga, ali je dobro da posla trenutačno ima, a najave su da će se u kraljevičkom škveru nešto »vrtjeti« i u svibnju i lipnju.

S obzirom na to da je Dalmont i glavni kooperant susjednog brodogradilišta »Viktor Lenac«, dozu optimizma ulijevaju i najave iz Martinšćice gdje nastavljaju s ugovorenim, opsežnijim zahvatima na logističkom brodu Američke ratne mornarice »USNS Carson City«, a dogovoreni su, kako doznajemo, i neki remonti za svibanj.

Naravno, sve to pod uvjetom da se s koronom ne dogode nikakvi nepredviđeni i neželjeni preokreti.

Baš kao i u riječkom »3. maju« i »Lencu«, i u Dalmontovom brodogradilištu uspjeli su zadržati COVID-19 izvan svog kruga što Ivić smatra ipak najvažnijim u svemu.

U sastavu Dalmont grupe posluje i hotel u Kraljevici, kapaciteta oko 130 ležajeva i kategorije dvije zvjezdice, koji je zatvoren.

Održava se samo hladni pogon i kada se steknu uvjeti, ovisno o razvoju situacije, Ivić navodi da ga mogu otvoriti u roku od 24 sata.

Tagovi: Kraljevica, Dalmont, Ivan Ivić, remont brodova, Viktor Lenac, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE