GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U HT-u novi potpisan novi kolektivni ugovor

U HT-u novi potpisan novi kolektivni ugovor
RADNIČKA PRAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2020 / 16:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uprava Hrvatskog Telekoma (HT), Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika potpisali su novi kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. i vrijedi iduće dvije godine te donosi više pogodnosti za zaposlene, izvijestili su u srijedu iz HT-a.

Zaposlenicima HT-a unutar kolektivnog ugovora i dalje su zajamčena visoka materijalna prava, a među najznačajnijima su regres u iznosu od 1.250 kuna, božićnica od 1.250 kuna, dar za djecu do 15 godina starosti od 600 kuna, naknada za prijevoz i mogućnost besplatnog sistematskog pregleda.

Tu je i niz dodatnih prava poput pomoći rodiljama za drugih šest mjeseci rodiljinog dopusta u iznosu od 1.200 kuna mjesečno, pomoći za rođenje i/ili posvojenje djeteta u visini od 10.000 kuna, potpore zaposlenicima koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te potpore djeci radnika samohranog roditelja kao i djeci zaposlenika iz obitelji s četvero i više djece u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje.

Komentirajući da "novi kolektivni zaposlenicima osigurava još više pogodnosti", iz HT-a dodaju da je njime zadržana visoka razina prava zaposlenika te da su definirana i dodatna unapređenja.

"Za ugovorene novčane i nenovčane pogodnosti povrh plaće HT će izdvajati više od 39 milijuna kuna, odnosno više od 9.000 kuna prosječno po zaposleniku godišnje. Pritom se povećava i donja granica prvog platnog razreda na 5.000 kuna, a povećava se i iznos poklon-bona za Uskrs, s dosadašnjih 400 na 600 kuna, kao i uvođenje karijernog puta za zaposlenike koji do sada nisu bili obuhvaćeni tim modelom", iznose iz HT-a.

Prenose i izjavu predsjednika Uprave HT-a Kostasa Nebisa koji ističe da se u ovim izazovnim vremenima HT dokazao kao odgovoran poslodavac te da su odlučili ne samo zadržati visoku razinu materijalnih i socijalnih prava zaposlenika, nego ih i unaprijediti.

Tagovi: Hrvatski Telekom, kolektivni ugovor
PROČITAJ I OVO
Lučić: Telekom Srbija će do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra
OČEKIVANJA
Lučić: Telekom Srbija će do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra
BEOGRAD - Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe", izjavio je da će ta kompanija do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra.
Algebra dobila dozvolu za pokretanje Sveučilišta Algebra
ZELENO SVJETLO
Algebra dobila dozvolu za pokretanje Sveučilišta Algebra
ZAGREB - Najveća privatna obrazovna institucija u Hrvatskoj, Algebra, dobila je pozitivnu akreditacijsku preporuku savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za pokretanje Sveučilišta Algebra u Zagrebu, piše u subotu Jutarnji list.
Letovi između Luksmeburga i Tivta kreću 19. jula
LINIJE
Letovi između Luksmeburga i Tivta kreću 19. jula
TIVAT - Od 19. jula počinju letovi između Luksemburga i Tivta, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore (ACG).
HAC-u za sigurnost autocesta ovlašteni revizori dali peticu
SIGURNOST
HAC-u za sigurnost autocesta ovlašteni revizori dali peticu
ZAGREB - Autoceste kojima upravljaju Hrvatske autoceste dobile su peticu iz sigurnosti prometa, piše u subotu Večernji list, pozivajući se na podatke revizora cestovne sigurnosti.
Ina lani s najvećim prihodom, a HEP s najvećom dobiti
POSLOVANJE
Ina lani s najvećim prihodom, a HEP s najvećom dobiti
ZAGREB - Najveći prihod u 2019. godini među hrvatskim poduzetnicima, 21,6 milijardi kuna, ostvarila je Ina, a najveću dobit imao je HEP, 1,1 milijardu kuna, dok je Konzum plus imao najveći broj zaposlenika, njih 9.362.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE