GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj se ovog ljeta očekuje više od 480 aviolinija

U Hrvatskoj se ovog ljeta očekuje više od 480 aviolinija
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2023 / 12:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Hrvatskoj se ovoga ljeta očekuje više od 483 aviolinija, najviše iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Nizozemske i Italije, a ako se planirano i realizira donijet će dvoznamenkasti rast broja zrakoplovnih operacija u odnosu na ljeto 2022., izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Informacije o očekivanom broju jedinstvenih aviolinija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja HTZ je prikupio od hrvatskih zračnih luka, pri čemu napominju da je riječ o najavama, odnosno da su moguće i promjene.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe važnost avioprijevoza u povezivanju Hrvatske sa svijetom, posebice krajnjeg hrvatskog juga s emitivnim tržištima.

"Daleko bolja prometna povezanost hrvatskih destinacija u odnosu na lani sugerira daljnji oporavak avioprijevoza i odlična je vijest uoči glavnog, ljetnog dijela turističke godine. Veliki broj aviolinija potvrđuje popularnost Hrvatske na turističkoj mapi svijeta i nastavak je pozicioniranja Hrvatske kao aviodestinacije, dobro povezane s inozemnim zračnim lukama", ocijenio je Staničić.

Po podatcima HTZ-a, tijekom ljetne sezone letenja planirana je izravna povezanost Hrvatske sa 130 gradova, ili desetak više nego u prošlogodišnjoj sezoni, i to u 38 država, uglavnom iz Europe, dok su poveznice s destinacijama na drugim kontinentima predviđene s tržišta SAD-a, Kanade, Izraela, Katara i UAE.

Prema najavama zračnih luka, najviše zračnih operacija očekuju zračne luke Split, 32 posto od ukupnog broja, te Zagreb (30 posto) i Dubrovnik (22 posto).

Sve te linije prema Hrvatskoj planira 57 različitih zrakoplovnih prijevoznika, što je također više nego lanjskog ljeta, kada ih je bilo 50-ak, a među njima najviše letova planiraju Croatia Airlinesa, Ryanair, Easyjet, Eurowings i Lufthanse.

Tagovi: Zračna luka split, Hrvatska turistička zajednica, Lufthansa, Ryanair, fyldubai, Split, hrvatski turizam, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Zadar
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE