GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Beču do kraja 2020. čak 1.000 e-punionica

U Beču do kraja 2020. čak 1.000 e-punionica
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2020 / 21:26
Autor: SEEbiz
BEČ  - U austrijskoj će se metropoli na svakih 400 metara nalaziti po jedna punionica za električne automobile.

Bečko energetsko poduzeće „Wien Energie" kontinuirano razvija gradsku infrastrukturu za punjenje električnih automobila. Postavljanje e-punionica i prelazak na električnu mobilnost ključni su za ispunjenje ciljeva Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. Naime, automobili koji se pune „zelenom" električnom energijom za vrijeme svoga trajanja proizvedu i do 75% manje stakleničkih plinova od automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Upravo će iz tog razloga do kraja 2020. godine u Beču biti postavljeno čak 1.000 električnih punionica. Dok Bečanke i Bečani svoje električne ljubimce već sada mogu puniti na 630 punionica diljem grada, preostalih 370 punionica bit će postavljeno do kraja godine. Tako će se naposljetku u svakom od 23 bečka okruga na svakih 400 metara nalaziti po jedna e-punionica, istaknuo je direktor tvrtke „Wien Energie" Michael Strebl. To je gradsko poduzeće u ovaj projekt uložilo ukupno 15 milijuna eura. Usto se u njegovo financiranje kroz participaciju uključilo i 8.000 građanki i građana Beča, čime je prikupljeno čak 2 milijuna eura.

Protekla je godina u Beču bila godina električne mobilnosti. Tada je u tom gradu zabilježeno preko 62.500 punjenja električnih automobila, što je dvostruko više nego 2018. godine. S obzirom na to da se e-punionice tvrtke „Wien Energie" u potpunosti opskrbljuju strujom iz obnovljivih izvora poput Sunčeve energije, njihovo korištenje važan je doprinos dekarbonizaciji prometa privatnih automobila.

Tagovi: Beč, punionice za električne automobile
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE