GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turski Havaş preuzeo sve zemaljske usluge u zagrebačkoj zračnoj luci

Turski Havaş preuzeo sve zemaljske usluge u zagrebačkoj zračnoj luci
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2022 / 09:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Turska kompanija specijalizirana za prihvat putnika, tereta i zrakoplova (eng. ground handling) Havaş, postala je vlasnik tvrtke MZLZ - Zemaljske usluge d.o.o., kompanije koja je do sada obavljala posao zemaljskih usluga u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Dana 10. veljače ove godine turska kompanija specijalizirana za zemaljske usluge postala je vlasnik tvrtke MZLZ Zemaljske usluge d.o.o., kompanije koja je do sada obavljala sve poslove vezane uz prihvat i otpremu putnika, tereta i zrakoplova u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Time je zagrebačka zračna luka postala 31. u kojoj poslove zemaljske usluge obavlja Havaş. Uz zračne luke u Turskoj, Havaş upravlja prihvatom i otpremom u Rigi, a od 10. veljače i u Zagrebu, javlja Croatian Aviation.

Generalni menadžer Havaşa, Mete Erna, izjavio je : "Kontinuirano se fokusiramo na razvoj operacija kroz inovacije, trudeći se pritom pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu našim partnerima, avioprijevoznicima. Otprilike 30 avioprijevoznika redovno prometuje prema Zagrebu, a radi se o glavnoj zračnoj luci Hrvatske, globalno poznate turističke zemlje. Preuzimanjem usluga prihvata i otpreme u zagrebačkoj zračnoj luci povećat ćemo kvalitetu usluge te nastaviti ulagati u zemaljske usluge, na korist putnika i avioprijevoznika u Zagrebu."

Havaş će uslugu prihvata i otpreme putnika, tereta i pošte u Zagrebu pružati s otprilike 500 zaposlenika te uz potporu 176 motornih vozila. Zagrebačka zračna luka ima ISAGO certifikat izdan od strane IATA-e (Air Transport Association).

U 2019. godini, Zagreb je imao 3,45 milijuna putnika te 45.000 letova, te oko 13.000 tona tereta. Zbog utjecaja globalne pandemije putnički je promet u 2021. godini bio na 41 posto prometa iz rekordne 2019. godine. Konzorcij TAV Airports i ADP grupe ima pravo upravljanja zagrebačkom zračnom lukom do 2042. godine.

Tagovi: Havas, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Franjo Tuđman
PROČITAJ I OVO
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE