GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turistička 2019. rekordna za Dubrovnik

Turistička 2019. rekordna za Dubrovnik
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2020 / 19:16
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - ​Turistička 2019. godina bila je rekordna za Dubrovnik, koji je ostvario rast od 13% u dolascima i 6% posto u noćenjima u odnosu na lani, izvijestila je TZ grada Dubrovnika. 

Najbrojniji turisti tradicionalno su bili Britanci, a slijede gosti iz SAD-a, Njemačke, Francuske, Španjolske, Hrvatske, Irske, Australije, Italije i Kanade.

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, ne uključujući podatke za nautiku, Dubrovnik je od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine ostvario 1,44 milijuna dolazaka - 13 posto više nego 2018. godine, te 4,4 milijuna noćenja, što je 6 posto više nego godinu ranije.

Od ukupnog broja turista njih 815 tisuća odsjelo je u pedeset dubrovačkih hotela, što je porast od 18 posto u hotelskom smještaju u odnosu na 2018. godinu, pri čemu je zabilježeno 6 posto više noćenja nego prethodne godine.

U privatnom smještaju tijekom 2019. godine odsjelo je 480 tisuća gostiju, što je porast od 10 posto u odnosu na 2018., a zabilježeno je i 8 posto više noćenja.

Iz dubrovačke turističke zajednice istaknuli su kako su Novu godinu 2020. u Dubrovniku, po sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, dočekala 3 364 gosta, najviše iz BiH, Hrvatske, SAD-a, Njemačke, Japana, Austrije, Slovenije, Singapura, Italije te Ujedinjenog Kraljevstva.

Dodali su kako su turistički rezultati u prosincu 2019. otprilike na razini godine ranije za isto razdoblje. (Hina)

Tagovi: Dubrovnik, hrvatski turizam, Turistička zajednica Dubrovnika
PROČITAJ I OVO
Hasbro: Kvartalni prihodi skočili 54%
SKOK
Hasbro: Kvartalni prihodi skočili 54%
PROVIDENCE - Američki proizvođač igračaka Hasbro u ponedjeljak je izvijestio o 54-postotnom skoku kvartalnih prihoda potaknutom rastućom potražnjom za igrom „Dungeons & Dragons“, dok se njegova filmska i televizijska produkcijska jedinica oporavila nakon godinu dana pandemijske blokade.
Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
UGOVOR
Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
BEČEJ – Globalna kompanija ADM iz prehrambenog sektora i agrobiznisa potpisala je danas kupoprodajni ugovor za preuzimanje kompanije Sojaprotein iz Bečeja, jednom od najvećih fabrika za preradu non-GMO soje u Evropi.
Otvorena dionica Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava
IPSILON
Otvorena dionica Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava
LUPOGLAV - Dionica Istarskog ipsilona na dijelu od Cerovlja do Lupoglava odnosno dodatnih 13 kilometara punog profila Istarskog ipsilona do tunela Učka, otvorena je u ponedjeljak.
Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji
CIGARETE
Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji
LONDON - Philip Morris mogao bi za deset godina prestati s prodajom cigareta u Velikoj Britaniji.
Autocestama za vikend prošlo 40 posto više vozila nego lani
HAC
Autocestama za vikend prošlo 40 posto više vozila nego lani
ZAGREB - Autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) proteklog je vikenda prošlo gotovo 843 tisuće vozila ili 39 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, što je pratio i porast prihoda od naplaćene cestarine, od 41 posto, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE