GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Triglav očekuje najmanje 10-postotni pad dobiti

Triglav očekuje najmanje 10-postotni pad dobiti
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 23:14
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Zbog pandemije novog koronavirusa, Grupa Triglav ove godine očekuje pad dobiti za najmanje deset posto, a predviđa se da će volumen prikupljenih premija biti manji od planiranog za čak pet posto.

Grupa je u dovoljno čvrstom stanju da se uspješno može nositi sa zahtjevnim uvjetima.

Triglav je ove godine planirao dobit između poreza i poreza između 95 i 105 milijuna eura, ali sada se situacija promijenila zbog pandemije i stanja na međunarodnim financijskim tržištima. Prema novim proračunima, očekuje se da profit bude 10 do 25 posto niži.

Obujam prikupljenih premija, koji bi krajem prošle godine trebao biti oko 1,2 milijarde eura, smanjit će se za tri do pet posto.

Ti su izračuni napravljeni na temelju projekcija pada BDP-a i u različitim scenarijima predviđenog trajanja gospodarskog zastoja i brzine oporavka nakon oslobađanja ograničenja. Očekuje se da će se situacija postupno ugasiti do kraja 2020. godine, očekuju oni.

Predviđeno pogoršanje gospodarske situacije i zaustavljena aktivnost u proizvodnom i uslužnom sektoru u Sloveniji i regiji utjecati će na osiguranje i tehnički dio poslovanja Grupe. Ovdje se očekuje utjecaj prvenstveno na otplaćenu premiju i omjer gubitaka neživotnih osiguranja.

Zbog manje prodaje novih vozila vrlo je vjerojatno da će se smanjiti obujam premija automobilskog osiguranja, zbog niže gospodarske aktivnosti, premije životnih osiguranja kao i uža neživotna, kreditna i opća osiguranja od odgovornosti. Očekuje se da će zaključiti i manje putnog osiguranja.

Tagovi: Triglav, Zavarovalnica Triglav
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE