GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri proizvoda Jamnice na ukrajinskom tržištu

Tri proizvoda Jamnice na ukrajinskom tržištu
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2021 / 17:22
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SPLIT - U prostorijama ukrajinskog konzulata u Splitu potpisan je ugovor između Jamnice i ukrajinske Fozzy grupe koja je u svoje ime ovlastila počasnog ukrajinskog konzula u Splitu Ivicu Pirića.

U ime Jamnice ugovor je potpisao voditelj regije Split Jurica Rajčić. Očekuje se da će se već za petnaestak dana na policama Fozzy grupe naći tri Jamničina proizvoda: Jamnica, Jana i Mg Mivela.

Počasni konzul Ukrajine i predstavnik Ukrajinske gospodarske komore za Hrvatsku Ivica Pirić napominje da je unatoč velikoj konkurenciji ovaj posao riješen u relativno kratkom roku te da se i ovaj put pokazalo da je prilikom sklapanja ovakvih poslova vrlo važna podrška državnih institucija, piše Jutarnji list.

- Imali smo kvalitetnu pomoć i podršku Ministarstva poljoprivrede i državnog tajnika Tugomira Majdaka te ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana. Ovo su zanimljiva tržišta za hrvatske proizvođače jer na dnevnoj bazi dobijemo desetke mailova hrvatskih proizvođača koji sa svojim proizvodima žele izaći na ukrajinsko tržište. Očito je da je tim tvrtkama zbog krize izazvane koronavirusom otežan plasman i da su im puna skladišta. Traže pomoć i podršku i zato što ne poznaju istočno tržište. Malo ih zna da je ulazak na ukrajinsko tržište ujedno temelj za ulazak na tržišta ostalih zemalja na istoku. Naravno da za to treba vremena. U svemu tome su se kao dobar model prezentacije i uspostavljanja kontakta pokazali gospodarski forumi. Čim se smiri pandemija mi ćemo organizirati gospodarske forume u Ukrajini, Kazahstanu, Uzbekistanu i Azerbejdžanu - pojašnjava Ivica Pirić koji je i najavio da će zbog pripreme gospodarskih foruma s veleposlanicima Ukrajine, Kazahstana, Uzbekistana i Azerbejdžana u Hrvatskoj i hrvatskih veleposlanika u tim zemljama obići Ukrajinu, Kazahstan, Tadžikistan, Uzbekistan i Azerbejdžan.

Jurica Rajčić, direktor prodaje u Jamnici za regiju Split, naglašava da Jamnica za početak ide s tri proizvoda na ukrajinsko tržište, a kako imaju široku paletu proizvoda očekuju da će se ta suradnja pojačati i što s tiče volumena i širine asortimana.

- Jamnica ima dokazanu kvalitetu proizvoda, što smo dokazali na niz tržišta, tako da očekujemo dobar razvoj na ukrajinskom tržištu koje je za nas svakako zanimljivo tržište. Navike njihovih potrošača slične su navikama hrvatskih potrošača. Postoji veliki prostor za razvoj i suradnju. Uglavnom, mi u Jamnici vidimo prostor za rast i razvoj na tom tržištu kojemu možemo možda i donijeti neke naše inovacije. Nakon ovoga se trebamo prezentirati partnerima i ukrajinskim potrošačima, potom ojačati svoju poziciju na ukrajinskom tržištu te se po mogućnosti proširiti na tržišta okolnih zemalja - pojašnjava Jurica Rajčić, koji pri sklapanju ovog posla naglašava veliki doprinos Ivice Pirića i Ministarstva poljoprivrede.

Tagovi: Jamnica, Fortenova grupa, Fozzy grupa. Ivica Pirić, Jurica Rajčić, Mg Mivela
PROČITAJ I OVO
Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
POTICAJI
Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnički fond, zajedno s Ministarstvom gospodarstva, objavio je natječaj za poticaje za digitalnu transformaciju mikro, malog i srednjeg poduzetništva. Dostupno je 30 milijuna eura.
Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora GSKG-a
SMJENA
Novi šef Holdinga smijenio dugogodišnjeg direktora GSKG-a
ZAGREB - Joško Jakelić vodi GSKG već 16 godina. Njega uhićeni Blažević također spominje u podjeli provizije, ali USKOK ga za ništa ne tereti. Ipak je smijenjen jer uprava Holdinga nema povjerenja u njega.
Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
DIVIDENDA
Telekom Slovenije veći dio prošlogodišnje dobiti isplatio kroz dividendu
LJUBLJANA- Dioničari Telekoma Slovenije dobit će bruto dividendu od 4,50 eura po dionici. Većinski vlasnik je država. Skupština je za nove članove nadzornog odbora izabrala Karlu Pinter i Jurija Toplaka.
ĐĐ Specijalna vozila ugovorila isporuku 4,4 mln eura vrijednih vagona
POSLOVI
ĐĐ Specijalna vozila ugovorila isporuku 4,4 mln eura vrijednih vagona
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava Đuro Đaković grupe, ugovorila je s austrijskim naručiteljem proizvodnju i isporuku teretnih vagona vrijednih 4,4 milijuna eura.
Debeljak: Stečajeva nad dijelom tvrtki neće biti, sve obveze bit će podmirene do kraja mjeseca
PORUKE
Debeljak: Stečajeva nad dijelom tvrtki neće biti, sve obveze bit će podmirene do kraja mjeseca
ZAGREB - Oni koji dobiju otkaz, dobili su ga opravdano, jer loše rade, a postoje i slučajevi kad postoje viškovi, tada slijedi otpuštanje, ali ih pokušavamo prekvalifikacijom ubaciti na druge poslove, tvrdi Debeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE