GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Transport robe posle Brexita: Kad se jedna vrata zatvore, otvore se druga

Transport robe posle Brexita: Kad se jedna vrata zatvore, otvore se druga
BREXIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2021 / 15:24
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije, uz pandemiju koronavirusa, stavio je transportne kompanije pred mnoge izazove.

Ponovo uspostavljene carinskih prepreka i rast tražnje za uslugama prevoza robe globalna logistička kompanija cargo-partner rešila je akvizicijama, širenjem poslovnog portfolia i brzinom prilagođavanja na nove okolnosti.

Pandemija koronavirusa koja je počela prošle godine, pa izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije 1. januara 2021, doneli su ogromne promene u funkcionisanju globalne i mnogih lokalnih ekonomija. Mnoge transportne kompanije suočile su se s davno zaboravljenim carinskim preprekama na granicama UK, a enorman rast prodaje putem interneta, uzrokovan ograničenjima kretanja ljudi u mnogim zemljama, napravio je mnoge probleme u smislu transporta robe do kupaca.

Prema rečima stručnjaka, jedan od ključnih problema je činjenica da UK više nije članica EU, pa su se na scenu vratile carinske i ostale procedure u vezi s prevozom robe na koje su članice EU praktično zaboravile jer decenijama posluju bez takvih barijera. Sada je situacija mnogo drugačija, pa su granice UK postale usko grlo kad je reč o snabdevanju, kaže Nebojša Đekić, direktor prodaje i razvoja u kompaniji cargo-partner Srbija i dodaje:

“Novi propisi izazvali su probleme kompanijama u zemljama Evropske unije, ali se za one iz Srbije ništa zapravo nije promenilo. Srbija je i dalje u statusu zemlje koja pretenduje na ulazak u EU, a ovdašnje kompanije nastavljaju da organizuju svoje aktivnosti u vezi s transportom kao i do sada. Bez obzira na sve promene naša kompanija je spremna, jer može da ponudi fleksiblina rešenja u saradnji sa partnerima i firmama koje su nakon akvizicije postale deo naše kompanije.”

Od početka godine ova globalna kompanija proširila je svoju mrežu akvizicijom trećine britanske kompanije Aztek i celokupnog udela holandske kompanije Transcargo, utvrdivši tako svoju poziciju na starom kontinentu i obezbedivši na taj način snažniju podršku svojim klijentima.

“Uložili smo u Aztek kao prvi korak ka ustanovljanju naše kompanije na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva jer želimo da optimizujemo usluge ka klijentima u post Bregzit periodu, a u prethodnih nekoliko meseci već smo uspeli da, preko specijalizovanih timova, uslužimo brojne klijente u pogledu brzih carinskih usluga i ekspresnih rešenja za vremenski kritične prevoze”, kaže Stefan Krauter, generalni direktor cargo-partnera.
Ogroman procenat EU kompanija počeo je da traži alternativne luke i rute, pa su tako Francuske, luke u Severnoj Irskoj, ali i one na Jadranskom moru, postale mnogo privlačnije od onih u UK, samim tim i opterećenije - u jednom trenutku, rast prometa je prevazilazio 400 odsto. Mnoge UK kompanije suočene su s manje ili više otvorenim zahtevima, ponekad i uslovljavanjima, da otvore predstavništva na teritoriji EU kako bi se “preskočile” carinske, transportne i ostale procedure.

Nova vremena traže i nove pristupe, što nekad podrazumeva i skidanje prašine sa starih i zaboravljenih. Tunel ispod Lamanša, koji je svojevremeno predstavljao tehnološko čudo, i čak uvršćen na listu novih Sedam svetskih čuda, ponovo doživljava procvat. Od otvaranja, 1994, kroz njega je prošlo oko 430 miliona tona robe, a prema nekim procenama kroz njega dnevno biva transportovano milion ekspresnih isporuka. Tokom 2018, skoro 2.100 teretnih vozova prošlo je kroz tunel koji spaja UK s kontinentalnim delom Evrope, a 2019. kroz njega je protutnjalo oko 1,6 miliona kamiona, uz dnevni rekord od oko 3.500 njih, u oba smera. Računa se da će situacija s koronavirusom, usled promene navika potrošača - tražnje za malim paketima i rast onlajn kupovina, taj broj i uvećati.
Više informacija o Tunelu ispod Lamanša možete pročitati u cargo-partner Trendletter-u.

Tagovi: cargo-partner, Brexit, Nebojša Đekić, Transcargo, cargo-partner Srbija
PROČITAJ I OVO
Novi mandat članovima Uprave Atlantic Grupe
MANDAT
Novi mandat članovima Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora društva Atlantic Grupa d.d., Predsjednik Uprave Emil Tedeschi te članovi Uprave,
U Europi će 2022. biti proizvedeno 3,6 milijardi doza cjepiva protiv koronavirusa
CJEPIVO
U Europi će 2022. biti proizvedeno 3,6 milijardi doza cjepiva protiv koronavirusa
BRUXELLES - Proizvođači cjepiva u Europskoj uniji trebali bi iduće godine proizvesti 3,6 milijardi doza cjepiva protiv koronavirusa, a u svijetu bi ih trebalo biti proizvedeno više od 20 milijardi, rekla su u srijedu dva visoka europska dužnosnika.
Hrvić: U fokusu su nam tržišta istočne Evrope
INTERVJU
Hrvić: U fokusu su nam tržišta istočne Evrope
INTERVJU - Zadovoljni smo pozicioniranjem i brojem država u koje izvozimo kao i feedback-om naših tamošnjih potrošača.
Američki senat podržao prodaju raketa Saudijskoj Arabiji
RAKETE
Američki senat podržao prodaju raketa Saudijskoj Arabiji
WASHINGTON – Američki senat u utorak je odbacio rezoluciju kojom bi se zabranila 650 milijuna dolara vrijedna prodaja 280 naprednih raketa srednjeg dometa Saudijskoj Arabiji.
Pfizerovo cjepivo djelomično štiti od omikron varijante koronavirusa
ZAŠTITA
Pfizerovo cjepivo djelomično štiti od omikron varijante koronavirusa
ZAGREB - Omikron varijanta koronavirusa može jednim dijelom zaobići zaštitu koju pruža Pfizerovo i BioNTechovo cjepivo, ali ne u potpunosti, prenosi u utorak Reuters izvješće Bloomberga koji se poziva na južnoafričkog znanstvenika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE