GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomaž Štokelj novi generalni direktor HSE

Tomaž Štokelj novi generalni direktor HSE
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2022 / 20:57
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nadzorni odbor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) imenovao je Tomaža Štoklje novim generalnim direktorom krovne tvrtke grupe HSE. Svoj četverogodišnji mandat započinje u utorak.

Kako navode iz HSE-a, Tomaž Štokelj izabran je između nekoliko predloženih kandidata na temelju osobnog poziva nadređenih i preporuke vanjske HR agencije.

Prva nadzornica Nevenka Hrovatin napisala je da je Štokl, koji je praktički cijeli radni staž radio u energetici i "zna industriju u dušu", jednoglasno ocijenjen kao najpogodniji kandidat za čelnog čovjeka tvrtke.

"Očekujemo da će svojim kompetencijama i iskustvom značajno doprinijeti premošćivanju izvanredne situacije na području opskrbe električnom energijom u Sloveniji te zadržati poziciju najvećeg slovenskog proizvođača i jednog od vodećih trgovaca električnom energijom u regiji", njezine je riječi sažeo HSE .

Štokelj je karijeru započeo kao inženjer elektrotehnike u Soškim elektrarnama Nova Gorica, a nastavio ju je graditi kao mladi istraživač na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, gdje je i magistrirao i doktorirao.

Na prijelazu tisućljeća, prema pojašnjenjima HSE-a, sudjelovao je u uspostavi tržišta električne energije i brinuo se za ustroj trgovanja u HSE-u u nastajanju. Godine 2002. postao je izvršni direktor marketinga u HSE-u i bio je odgovoran za prodaju električne energije i sistemske usluge te trgovinu električnom energijom i drugim proizvodima kao što su ugljični kuponi, plinovi, certifikati za obnovljivu energiju itd.

Funkciju je obnašao do 2017. godine, a u tom razdoblju bio je i direktor nekoliko tvrtki koje je HSE otvorio u inozemstvu za potrebe trgovanja električnom energijom te član upravnog odbora termoelektrane Russe u Bugarskoj.

Nakon odlaska iz HSE-a pružao je konzultantske usluge u području tržišta električne energije i učinkovitog korištenja energije, vodio projekte za tvrtke iz područja energetike te sudjelovao u osnivanju i upravljanju GGE Italija. Od 2021. godine zaposlen je u tvrtki Gen-I unutar Gen grupe kao direktor strateškog upravljanja portfeljem.

Prilikom imenovanja Štokljea, u HSE-u su istaknuli da grupu, kao jedan od dvaju stupova slovenske energetike, čekaju brojni izazovi u narednom razdoblju. Kako su naveli, to se odnosi na osiguranje sigurne i pouzdane proizvodnje električne energije u proizvodnim pogonima grupe, na konstruktivnu suradnju u planiranju i provedbi nacionalnih i europskih strategija za suočavanje s energetskom krizom te na nastavak inicijativa i aktivnosti u polje zelene tranzicije.

"HSE grupa mora postati nositelj zelene tranzicije", napisao je prilikom imenovanja Štokelj, koji će naslijediti Viktora Vračara. U utorak će preuzeti vođenje Elektrane Šoštanj.

Štokelj je kao prvi zadatak naveo osiguranje dostatne, pouzdane i cjenovno konkurentne proizvodnje električne energije te nesmetanu opskrbu slovenskih kupaca tijekom energetske krize. Također je najavio da će HSE grupa imati vodeću ulogu u ekonomski i socijalno pravednoj zelenoj tranziciji energetskog sektora uz ubrzana ulaganja u obnovljive izvore energije, izvore fleksibilnosti i u razvoj novih usluga, s ciljem što većeg dugoročna samodostatnost slovenskog elektroenergetskog sustava.

Dolaskom Štoklje na čelo HSE-a oba stupa slovenske energetike dobivaju novo vodstvo. Od 1. studenog Dejan Paravan, koji je dosad radio u upravi Gen-I-ja, preuzeo je vođenje Gen energije kao krovne tvrtke Gen grupe.

Tagovi: Tomaž Štokelj, Holding slovenske elektrarne, Nevenka Hrovatin
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE