GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Todorić o Fortenovi: Plenković sve čini da to preuzme Vujnovac

Todorić o Fortenovi: Plenković sve čini da to preuzme Vujnovac
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2022 / 13:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izjavio je gostujući u Točki na tjedan N1 televizije kako je uvjeren da će dobiti arbitražu koja se vodi zbog Agrokora te kako će sav novac koji dobije uložiti u Hrvatsku. Također je pozvao sve zainteresirane ulagače da ulože u - njega.

“Plenković danas sve čini da to preuzme Vujnovac. Pa gledajte što on radi, strateške kompanije predaje dalje. Pa iz Agrokora su već jednu stratešku kompaniju predali dalje. Sramota”, govori Todorić za N1 televiziju.

“Ozbiljan čovjek ne može ovakve stvari… On ne zna što je privatizacija. Agrokor i ja nismo sudjelovali ni u jednoj privatizaciji”, govori o izjavi Pavla Vujnovca, koji je gostujući na N1 rekao da ne vidi sličnosti između sebe i Todorića jer njegove kompanije rastu organski.

Todorić kaže kako je iz ničega gradio tvornice, tržište. “O kakvim novcima on govori”, pita se.

“Kad sam otišao prodavali smo tri miljiuna litara vina iz Belja. Sad prodaju točno pola. Kud će s onom drugom polovicom? U potok, u ocat? I to redom tako”, govori Todorić. Kaže i kako je u njegovo vrijeme samo dm imao veće plaće od Konzuma. “Danas ljudi u Lidlu odjednom imaju veće plaće od onih u Konzumu. Izgubili smo 15 tisuća radnih mjesta, industriju, sve”, kaže.

Na pitanje o arbitraži kaže da “što Hrvatska ima priznati”, tamo je sud, sud će donijeti presudu. “Nek pokuša država ne provesti presudu. Ja ću uzeti te novce i stavit ću ih na račun i svaku kunu ću uložiti u Hrvatsku, u nova radna mjesta, u konkurentnost. Ja nisam kao ovi tipovi”, kaže.

Sudski troškovi su mu, kaže, nula. “Imam odvjetnike po službenoj dužnosti. Vani postoje fondovi koji financiraju takve stvari, sad kad vide kakve stvari su ministri rekli… I pravnici su vani pro bono, ne trebam ih plaćati. To će koštati u konačnici, ali svi vjeruju u taj slučaj.”

Na pitanje od čega on živi jer mu je imovina u blokadi, kaže da cijela obitelj štedi, da mu pomažu prijatelji. “Mi nemamo velikih troškova. Velika nam je kuća, tu imamo troškova. Štedimo, prijatelji nam pomažu kad treba. Ja danas potražujem ogromne novce. Ja bih svakome predložio da uloži u Ivicu Todorića. Fortenovu ne može voditi nitko osim nas. Ja bih teško danas došao najbogatijem čovjeku na svijetu i vodio njegovu kompaniju, ali ne bi ni on moju. Mi smo čudo napravili, imamo ekipu i spremni smo”, kaže.

Tagovi: Ivica Todorić, Fortenova grupa, sberbank, Agrokor, Pavao Vujnovac, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE