GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tim hrvatskih stručnjaka osmislio platformu kojom se znatno olakšava proces javne nabave

Tim hrvatskih stručnjaka osmislio platformu kojom se znatno olakšava proces javne nabave
RJEŠENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2023 / 20:58
Autor: SEEbiz

ZAGREB – Bilten javne nabave u RH sveobuhvatna je platforma koja obiluje informacijama, znanjem o javnoj nabavi, kao i primjerima iz prakse, te na taj način olakšava rad naručiteljima i ponuditeljima u ovom procesu.

Ova inovativna aplikacija i platforma predstavljaju središnje mjesto u Hrvatskoj i regiji za razmjenu informacija o sustavu javne nabave. U okviru ovoga projekta do sada je objavljeno 30 brojeva Biltena javne nabave. Platformu Bilten javne nabave u RH osmislili su i razvili vrhunski hrvatski stručnjaci, a postala je nezaobilazan alat za sve sudionike u sustavu javne nabave, poput naručitelja, ponuditelja, certificiranih stručnjaka, upravljačke strukture u javnom i privatnom sektoru, zakonodavne i izvršne vlasti, revizora i brojnih drugih.

Javna nabava igra ključnu ulogu u raspodjeli javnih sredstava između javnog i privatnog sektora, a vrijednost javne nabave u Republici Hrvatskoj je u 2022. godini iznosila impresivnih 75.046.541.904,00 kuna bez PDV-a, odnosno 9.960.387.803,00 eura bez PDV-a. Bez obzira na to koliko često bili u kontaktu s rezultatima javne nabave, oni oblikuju svakodnevni život svih građana, budući da se njome osiguravaju brojne javne usluge poput vode, struje, prijevoza, obrazovanja, zdravstva i druge. U Biltenu javne nabave u RH okupljena je skupina stručnjaka koja i ponuditelje i naručitelje uspješno provodi kroz sve specifičnosti propisa i prakse koje se susreću u procesu javne nabave.

„Bilten javne nabave u RH je nezamjenjiv alat za sve uključene u javnu nabavu, a naša aplikacija donosi transparentnost i olakšava pristup znanju i informacijama koje oblikuju ovaj ključni sektor u Republici Hrvatskoj. Cilj nam je pravovremenim informacijama poboljšati odnose između javnog i privatnog sektora u javnoj nabavi te osigurati unapređenje kvalitete svakodnevnog života svih građana“, ističe Zoran Blažević, izvršni urednik Biltena javne nabave u RH i direktor tvrtke Temporis savjetovanje d.o.o.

Javna nabava u Republici Hrvatskoj prvi put je zakonski normirana 1997. godine. Promjene u sustavu javne nabave su česte i u RH i u ostalim zemljama EU te donose nove izazove i prilike. U tom kontekstu Bilten sa svojim iskusnim autorima, prisutnim već više od 20 godina u javnoj nabavi u RH i EU, postaje ključni izvor korisnih informacija i rješenja za suočavanje s tim izazovima. Članci objavljeni u Biltenu javne nabave u RH prate najnovije promjene u praksi i zakonodavstvu te donose uspješne primjere iz EU i svijeta. Osim toga, Bilten pruža i napredne alate za filtriranje odluka DKOM-a, presuda VUS-a i Suda EU kako bi se dodatno olakšao pristup i razumijevanje relevantne sudske prakse. Bilten javne nabave nastao je s ciljem pružanja pravovremenih i korisnih informacija na jednome mjestu, a koje su neophodne javnom i privatnom sektoru, konkretno svima zainteresiranima za poslovanje u području javne nabave.

Bilten nije namijenjen isključivo osobama s višegodišnjim iskustvom u provođenju postupaka javne nabave, već i osobama koje tek ulaze u svijet javne nabave. Jedan od najvrjednijih resursa Biltena javne nabave u RH je njegova aplikacija koja omogućava pretraživanje velike količine relevantnih informacija o javnoj nabavi. Aplikacija cilja na unaprjeđenje sustava javne nabave na svim razinama, pružajući pristup zakonima, odlukama, mišljenjima, praksi državnih tijela RH i EU, stručnoj literaturi iz drugih zemalja EU-a i svijeta te drugim dokumentima koji oblikuju ovaj ključni sektor. Registracija i pretplata na aplikaciju Biltena javne nabave u RH omogućuju korisnicima pristup svim ovim vrijednim resursima, uz napomenu da postoji nekoliko modela pretplate, uključujući i početni model za koji se ne plaća naknada.
Za više informacija o aplikaciji Biltena javne nabave

Tagovi: javna nabava, Temporis savjetovanje
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE