GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tim hrvatskih stručnjaka osmislio platformu kojom se znatno olakšava proces javne nabave

Tim hrvatskih stručnjaka osmislio platformu kojom se znatno olakšava proces javne nabave
RJEŠENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2023 / 20:58
Autor: SEEbiz

ZAGREB – Bilten javne nabave u RH sveobuhvatna je platforma koja obiluje informacijama, znanjem o javnoj nabavi, kao i primjerima iz prakse, te na taj način olakšava rad naručiteljima i ponuditeljima u ovom procesu.

Ova inovativna aplikacija i platforma predstavljaju središnje mjesto u Hrvatskoj i regiji za razmjenu informacija o sustavu javne nabave. U okviru ovoga projekta do sada je objavljeno 30 brojeva Biltena javne nabave. Platformu Bilten javne nabave u RH osmislili su i razvili vrhunski hrvatski stručnjaci, a postala je nezaobilazan alat za sve sudionike u sustavu javne nabave, poput naručitelja, ponuditelja, certificiranih stručnjaka, upravljačke strukture u javnom i privatnom sektoru, zakonodavne i izvršne vlasti, revizora i brojnih drugih.

Javna nabava igra ključnu ulogu u raspodjeli javnih sredstava između javnog i privatnog sektora, a vrijednost javne nabave u Republici Hrvatskoj je u 2022. godini iznosila impresivnih 75.046.541.904,00 kuna bez PDV-a, odnosno 9.960.387.803,00 eura bez PDV-a. Bez obzira na to koliko često bili u kontaktu s rezultatima javne nabave, oni oblikuju svakodnevni život svih građana, budući da se njome osiguravaju brojne javne usluge poput vode, struje, prijevoza, obrazovanja, zdravstva i druge. U Biltenu javne nabave u RH okupljena je skupina stručnjaka koja i ponuditelje i naručitelje uspješno provodi kroz sve specifičnosti propisa i prakse koje se susreću u procesu javne nabave.

„Bilten javne nabave u RH je nezamjenjiv alat za sve uključene u javnu nabavu, a naša aplikacija donosi transparentnost i olakšava pristup znanju i informacijama koje oblikuju ovaj ključni sektor u Republici Hrvatskoj. Cilj nam je pravovremenim informacijama poboljšati odnose između javnog i privatnog sektora u javnoj nabavi te osigurati unapređenje kvalitete svakodnevnog života svih građana“, ističe Zoran Blažević, izvršni urednik Biltena javne nabave u RH i direktor tvrtke Temporis savjetovanje d.o.o.

Javna nabava u Republici Hrvatskoj prvi put je zakonski normirana 1997. godine. Promjene u sustavu javne nabave su česte i u RH i u ostalim zemljama EU te donose nove izazove i prilike. U tom kontekstu Bilten sa svojim iskusnim autorima, prisutnim već više od 20 godina u javnoj nabavi u RH i EU, postaje ključni izvor korisnih informacija i rješenja za suočavanje s tim izazovima. Članci objavljeni u Biltenu javne nabave u RH prate najnovije promjene u praksi i zakonodavstvu te donose uspješne primjere iz EU i svijeta. Osim toga, Bilten pruža i napredne alate za filtriranje odluka DKOM-a, presuda VUS-a i Suda EU kako bi se dodatno olakšao pristup i razumijevanje relevantne sudske prakse. Bilten javne nabave nastao je s ciljem pružanja pravovremenih i korisnih informacija na jednome mjestu, a koje su neophodne javnom i privatnom sektoru, konkretno svima zainteresiranima za poslovanje u području javne nabave.

Bilten nije namijenjen isključivo osobama s višegodišnjim iskustvom u provođenju postupaka javne nabave, već i osobama koje tek ulaze u svijet javne nabave. Jedan od najvrjednijih resursa Biltena javne nabave u RH je njegova aplikacija koja omogućava pretraživanje velike količine relevantnih informacija o javnoj nabavi. Aplikacija cilja na unaprjeđenje sustava javne nabave na svim razinama, pružajući pristup zakonima, odlukama, mišljenjima, praksi državnih tijela RH i EU, stručnoj literaturi iz drugih zemalja EU-a i svijeta te drugim dokumentima koji oblikuju ovaj ključni sektor. Registracija i pretplata na aplikaciju Biltena javne nabave u RH omogućuju korisnicima pristup svim ovim vrijednim resursima, uz napomenu da postoji nekoliko modela pretplate, uključujući i početni model za koji se ne plaća naknada.
Za više informacija o aplikaciji Biltena javne nabave

Tagovi: javna nabava, Temporis savjetovanje
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
INVESTICIJE
Coca-Cola u Bambi uložila 15 miliona eura
BEOGRAD - Od juna 2019. godine kompanija Bambi u Požarevcu (Srbija) posluje u okviru Coca-Cola HBC grupe, a do sada je u ovu fabriku uložila nešto više od 15 miliona eura. Novi proizvodni pogon je najveće pojedinačno ulaganje u istoriji postojanja kompanije kojom su proizvodni kapaciteti plazma keksa gotovo udvostručeni.
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
KARIJERE
Amel Kovačević novi generalni direktor BH Telecoma
SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog preduzeća BH Telecom.
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
DIVIDENDA
Akcionarima EPCG blizu 8,4 miliona eura dividende
NIKŠIĆ – Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG) usvojila je danas odluku o isplati dividende za 2021. godinu, kojom će se akcionarima isplatiti 8,4 miliona EUR.
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
KARIJERE
Murdoch odstupa s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp
NEW YORK - Medijsko mogul Rupert Murdoch danas je saopćio da će odstupiti s pozicije predsjednika medijskih kompanija Fox i News Corp.
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
AKVIZICIJE
Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao udio u Nord Mobilu
ZAGREB – Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stekao je većinski udio u društvu Nord Mobil d.o.o., najvećem domaćem proizvođače mobilnih kućica koji opskrbljuje vodeće turističke kompanije u Hrvatskoj, kao i zemlje šire regije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE