GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Terme Čatež na prodaju

Terme Čatež na prodaju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2022 / 20:43
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa DZS započela je postupak prodaje 45,79 posto vlasničkog udjela u Termama Čatež, jednom od najvećih turističkih poduzeća u Sloveniji, objavljeno je putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

DZS, većinski vlasnik Termi Čatež, i tvrtka Terme Čatež bili su 2017. odn. 2017. i 2018. godine zbog financijskih problema u postupku preventivnog restrukturiranja.

U skladu s tom procedurom Terme Čatež su prodale 100 postotni udio u turističkoj tvrtki Marina Portorož. Prijenos vlasništva na slovensku tvrtku Luka Lucija, u vlasništvu upravitelja alternativnih investicijskih fondova JonatanMarsa, završen je u svibnju prošle godine, kada su ispunjeni svi ugovorni odgodni uvjeti.

DZS, koji se temelji na tri stupa, nakladničko-medijskom, trgovinskom i turističkom, sklopio je s vjerovnicima petogodišnji ugovor o financijskom restrukturiranju koji je, prema neslužbenim podacima, uključivao prodaju Marine Portorož te prodaju hotela Žusterna i golfa. tečaj u Mokricama, kao i likvidacija poduzeća Rad prodaje. Prema tadašnjim podacima, u grupi bi trebali ostati nakladnička kuća DZS i Čateške toplice.

Hotel Žusterna sada je navodno na prodaju. Poduzetnik Roberto Cavallaro, koji u istoj zgradi ima pizzeriju, potvrdio je ljetos za Radio Koper da pregovara o kupnji s vlasnikom kompleksa hotela i bazena.

Uz DZS, na čijem je dugogodišnjem čelu Bojan Petan, još su dva vlasnika Termi Čatež. Capital družba ima 23,79 posto vlasničkog udjela u toplicama, dok Delo prodaje 9,15 posto.

Grupa Terme Čatež, koju nakon prodaje Marine Portorož još uvijek čine vladajuća tvrtka Terme Čatež i tvrtka kćer Del Naložba, lani je ostvarila 27,6 milijuna eura poslovnih prihoda i 2,2 milijuna eura operativne dobiti. Čista dobit iznosila je 7,9 milijuna eura, pokazuje godišnje izvješće objavljeno na Ajpesu.

Iz današnjeg priopćenja nisu jasni razlozi prodaje toplica.

Tagovi: Terme Čatež, skupina DZS, Hotel Žusterna, Roberto Cavallaro,
PROČITAJ I OVO
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE