GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce Hoteli smanjili gubitak u prvom kvartalu

Sunce Hoteli smanjili gubitak u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce Hoteli ostvarili su u prvom kvartalu neto gubitak od 27.436 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 47.421 milijuna kuna.

Manji gubitak u tekućem tromjesečju rezultat je izostanka učinka negativnih tečajnih razlika i većih prihoda zbog evidentiranja izravnih državnih potpora za očuvanje radnih mjesta kao prihoda.

U prvom tromjesečju 2021. godine Grupa je ostvarila 12.711 milijuna kuna (prvi kvartal 2020 .: 4.046 milijuna kuna) poslovnih prihoda, što je rast od 214,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Grupa je ostvarila negativni EBITDA od 9.974 milijuna kuna (1. kvartal 2020 .: -21.379 milijuna kuna), što je manji gubitak od gotovo 11.405 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Razlog manjeg gubitka na razini EBITDA dijelom je i taj što je u prvom tromjesečju 2021. godine zabilježen prihod od izravnih državnih potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim virusom COVID-19, dok je u istom razdoblju prošle godine isti prihod bio zabilježen samo za ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijun kuna.

Najveći dio operativnih troškova čine troškovi osoblja u iznosu od 14.589 milijuna kuna, što je za 2.815 milijuna kuna manje u prvom tromjesečju 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su materijalni troškovi iznosili 5.796 milijuna kuna i veći su za 2,1 % u istom razdoblju.
Financijski rashodi znatno su niži u prvom tromjesečju 2021. godine zbog neto negativnih tečajnih razlika u iznosu od 385 tisuća kuna, što zajedno s 3.146 milijuna kuna kamata i 113 tisuća kuna ostalih financijskih rashoda daje ukupan financijski rashod od HRK 3.644 milijuna, što je smanjenje za 8.903 milijuna kuna u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 12.547 milijuna kuna.

Podsjetimo, potkraj ožujka gotovo 70 posto dionica Sunce hotela prodano je tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate za oko 101 milijuna eura.

Tagovi: Sunce Hoteli, poslovni rezultati, Eagle Hills, Jako Andabak, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
UZLET
Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je u utorak da bilježi rast potražnje za letovima prema SAD-u i europskim destinacijama nakon popuštanja njemačkih ograničenja putovanja paralelno padu broja novih slučajeva zaraze covidom 19.
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
SNAŽAN RAST
Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
MILANO - Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio u utorak o dvoznamenkastom rastu dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući odjelima neživotnih osiguranja i upravljanja imovinom. Konsolidirana operativna dobit porasla je u prvom tromjesečju 11 posto, na 1,6 milijardi eura.
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
INTERES
Heineken zainteresiran za preuzimanje Distella
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken potvrdio je u utorak da pregovara s južnoafričkom tvrtkom Distell o mogućoj akviziciji, što bi značilo njegov ulazak na tržište vina i žestokih pića.
Ikea povlači dva proizvoda
POVLAČENJE
Ikea povlači dva proizvoda
ZAGREB - IKEA poziva sve kupce koji posjeduju tanjure, zdjele i šalice HEROISK ili TALRIKA da ih prestanu koristiti te da im se obrate za puni povrat novca.
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
KAPITAL
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
VARAŽDIN - Varteks je povećao temeljni kapital za pet milijuna kuna i sada on iznosi 46.066.860 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE