GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce Hoteli smanjili gubitak u prvom kvartalu

Sunce Hoteli smanjili gubitak u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce Hoteli ostvarili su u prvom kvartalu neto gubitak od 27.436 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 47.421 milijuna kuna.

Manji gubitak u tekućem tromjesečju rezultat je izostanka učinka negativnih tečajnih razlika i većih prihoda zbog evidentiranja izravnih državnih potpora za očuvanje radnih mjesta kao prihoda.

U prvom tromjesečju 2021. godine Grupa je ostvarila 12.711 milijuna kuna (prvi kvartal 2020 .: 4.046 milijuna kuna) poslovnih prihoda, što je rast od 214,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Grupa je ostvarila negativni EBITDA od 9.974 milijuna kuna (1. kvartal 2020 .: -21.379 milijuna kuna), što je manji gubitak od gotovo 11.405 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Razlog manjeg gubitka na razini EBITDA dijelom je i taj što je u prvom tromjesečju 2021. godine zabilježen prihod od izravnih državnih potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim virusom COVID-19, dok je u istom razdoblju prošle godine isti prihod bio zabilježen samo za ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijun kuna.

Najveći dio operativnih troškova čine troškovi osoblja u iznosu od 14.589 milijuna kuna, što je za 2.815 milijuna kuna manje u prvom tromjesečju 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su materijalni troškovi iznosili 5.796 milijuna kuna i veći su za 2,1 % u istom razdoblju.
Financijski rashodi znatno su niži u prvom tromjesečju 2021. godine zbog neto negativnih tečajnih razlika u iznosu od 385 tisuća kuna, što zajedno s 3.146 milijuna kuna kamata i 113 tisuća kuna ostalih financijskih rashoda daje ukupan financijski rashod od HRK 3.644 milijuna, što je smanjenje za 8.903 milijuna kuna u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 12.547 milijuna kuna.

Podsjetimo, potkraj ožujka gotovo 70 posto dionica Sunce hotela prodano je tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate za oko 101 milijuna eura.

Tagovi: Sunce Hoteli, poslovni rezultati, Eagle Hills, Jako Andabak, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE