GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce Hoteli smanjili gubitak u prvom kvartalu

Sunce Hoteli smanjili gubitak u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce Hoteli ostvarili su u prvom kvartalu neto gubitak od 27.436 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 47.421 milijuna kuna.

Manji gubitak u tekućem tromjesečju rezultat je izostanka učinka negativnih tečajnih razlika i većih prihoda zbog evidentiranja izravnih državnih potpora za očuvanje radnih mjesta kao prihoda.

U prvom tromjesečju 2021. godine Grupa je ostvarila 12.711 milijuna kuna (prvi kvartal 2020 .: 4.046 milijuna kuna) poslovnih prihoda, što je rast od 214,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Grupa je ostvarila negativni EBITDA od 9.974 milijuna kuna (1. kvartal 2020 .: -21.379 milijuna kuna), što je manji gubitak od gotovo 11.405 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Razlog manjeg gubitka na razini EBITDA dijelom je i taj što je u prvom tromjesečju 2021. godine zabilježen prihod od izravnih državnih potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim virusom COVID-19, dok je u istom razdoblju prošle godine isti prihod bio zabilježen samo za ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijun kuna.

Najveći dio operativnih troškova čine troškovi osoblja u iznosu od 14.589 milijuna kuna, što je za 2.815 milijuna kuna manje u prvom tromjesečju 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su materijalni troškovi iznosili 5.796 milijuna kuna i veći su za 2,1 % u istom razdoblju.
Financijski rashodi znatno su niži u prvom tromjesečju 2021. godine zbog neto negativnih tečajnih razlika u iznosu od 385 tisuća kuna, što zajedno s 3.146 milijuna kuna kamata i 113 tisuća kuna ostalih financijskih rashoda daje ukupan financijski rashod od HRK 3.644 milijuna, što je smanjenje za 8.903 milijuna kuna u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 12.547 milijuna kuna.

Podsjetimo, potkraj ožujka gotovo 70 posto dionica Sunce hotela prodano je tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate za oko 101 milijuna eura.

Tagovi: Sunce Hoteli, poslovni rezultati, Eagle Hills, Jako Andabak, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE