GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Studiju Tumpić/Prenc nagrada za najbolji rad na European Design Awards

Studiju Tumpić/Prenc nagrada za najbolji rad na European Design Awards
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2020 / 14:02
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Rovinjski Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc osvojio je Best of Show, nagradu na ovogodišnjem natjecanju European Design Awards.

Najboljim od svih pristiglih radova iz cijele Europe proglašen je projekt signalizacije Gradskih bazena Pula-Pola, koji je nagrađen i Zlatom u kategoriji Signalizacije. Još jedno Zlato rovinjski je studio osvojio u kategoriji Ambalaže hrane i pića, i to za pakiranje maslinovog ulja Latini. Ovo je dosad najveći uspjeh hrvatskih dizajnera na prestižnom natjecanju čiji žiri čine kritičari, urednici i autori iz 11 uglednih europskih magazina o dizajnu.

Tim studija, kojeg čine Sara Prenc Opačić, Anselmo Tumpić i Anton Licul Grk, izradio je cjelokupni vizualni identitet te unutarnju signalizaciju Gradskih bazena Pula-Pola.

„Drago nam je što je pobijedio ovaj veliki izazovni projekt za objekt koji se prostire na oko 6000 četvornih metara. Cilj nam je bio obogatiti samu arhitekturu, a to smo napravili korištenjem klasične ikone signalizacije u dijelu objekta, dok smo u drugom dijelu te ikone animirali te kroz zabavu postigli komunikaciju sa samim objektom.“, izjavio je kreativni direktor Anselmo Tumpić.

Osnovni element vizualnog identiteta i signalizacije su bijela i plava linija, koje se provlače kroz sve prostora te služe i kao podloga za različite ilustracije pojedinih sadržaja, ali i znamenitosti grada Pule.

„Posebno me veseli ova nagrada, između ostalog jer sam 13 godina i sama provela u bazenu. Plivanje nije baš vizualno najatraktivniji sport. Kad uđe u bazen, plivač ima samo crtu koju prati i svoju glavu. Samim time zadatak nam nije bio najjednostavniji, ali uspjeli smo zadovoljiti sve - od plivača, preko građana i arhitekata, pa do stručne javnosti“ , ističe direktorica Sara Prenc Opačić.

Također Zlatom ovjenčana ambalaža maslinovog ulja Latini inspirirana je stoljetnim obiteljskom pričom o pretku proizvođača ulja koji je jednom za nadnicu od zemljoposjednika dobio tada rijetku kariranu košulju. Karirani uzorak s džepićem na etiketi već je nagrađen prestižnim međunarodnim priznanjem Red Dot: Best of the Best te srebrnom nagradom na natjecanju IdejaX.

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja je svečanost dodjele European Design Awards u Valenciji otkazana, a dobitnici su proglašeni online, putem Youtube kanala.

Tagovi: Studio Tumpić/Prenc, Sara Prenc Opačić, Anselmo Tumpić, European Design Awards
PROČITAJ I OVO
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE