GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Starbucks u Podgoricu dovodi turski Zeren Group

Starbucks u Podgoricu dovodi turski Zeren Group
FRANŠIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2022 / 08:21
Autor: SEEbiz / Investitor.me
PODGORICA - Podgorički gradonačelnik Ivan Vuković nedavno je saopštio da poznati američki lanac kafeterija do kraja godine otvara svoj prvi objekat u Podgorici, a o čemu je razgovarao sa predstavnicima kompanije Zeren Group, koja sarađuje sa čuvenom franšizom.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Zeren Grupa, koju vodi turski biznismen Mustafa Yiğit, otvorila je dvije kompanije u Crnoj Gori – Zeren Group Investment, sa osnovnom djelatnošću trgovine na veliko tekstilom, te Zeren Food, koja se bavi restoranima i pokretnim ugostiteljskim objektima.

Kapital Zeren Group Investmenta je 5001 euro, dok je Zeren Food osnovan s jednim eurom. Sjedište obje ćerke firme turske grupe je na istoj adresi: Diplomatska kula u Capital plazi u Podgorici.

Zeren Group Holding, kako se navodi na korporativnom sajtu, utemeljen je 1973. godine i u međuvremenu ostvaruju "velike ciljeve koje smo postavili jedan po jedan radeći odlučno i predano".

Posluju kroz 8 kompanija i imaju više od 200 zaposlenih.

Rade u više unosnih sektora, od finansijskog konsaltinga, informacionih tehnologija do automobilske industrije, od ulaganja u nekretnine do gradevinarstva. Izvode radove “koji čine razliku” i u oblastima medija i vanjskog oglašavanja, energetskog savjetovanja, turizma i upravljanja ljudskim resursima.

- U našim kancelarijama u Istanbulu, Ankari, Mersinu, Londonu, Podgorici, Amsterdamu, Maheu i Dubaiju, nastavljamo da postavljamo velike ciljeve s odlučnošću da radimo i nasom globalnom vizijom. Razvijamo inovativne poslovne modele i osiguravamo odrzivi rast u svakom sektoru na koji se fokusiramo, projektima i dugoročnim saradnjama koje smo ostvarili sa našim poslovnim partnerima u različitim regijama svijeta, ističu.

Mustafa Yigit Zeren, rođen je 22. oktobra 1991. godine u Mersinu. Završio je Privatni Turkmenski koledž i Mersin naučnu srednju školu. Zeren je diplomirao poslovnu administraciju i menadžment na Univerzitetu Sabanci u Istanbulu i magistrirao ekonomiju na London School of Economics koji je rangiran na 26. mjestu najboljih univerziteta u svijetu.

Nakon pohađanja nekoliko programa stažiranja i rada sa nekoliko kompanija u Engleskoj, Mustafa Yigit Zeren vratio se u Tursku 2015. godine, kako bi svoje znanje, iskustvo i ostvario svoje snove prenio u Zeren MM koji je 1973. godine osnovao njegov otac Ridvan Zeren, navodi se na zvaničnom sajtu kompanije.

Danas je izvršni direktor grupe.

Yigit Zeren (1991), koji ima ACCA kvalifikaciju, trenutno radi u Zeren MM u Velikoj Britaniji. Nakon povratka kući, radio je kao glavni finansijski menadžer u Zeren grupi do 2018. godine i kao glavni izvršni direktor od 2018. godine, izvještava Investitor.me.

Tagovi: Starbucks, Zeren Group, Mustafa Yigit Zeren, Podgorica, Ivan Vuković
PROČITAJ I OVO
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
PROCES
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
FRANKFURT - Tehnički problemi koji su usporavali rad Lufthanse u frankfurtskoj zračnoj luci, utjecali su na prijavu putem web stranice zrakoplovne kompanije, na šalteru i ukrcaj, riješeni su do podneva.
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
TREND
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
LONDON - Obiteljska poduzeća diljem svijeta bilježe najbrži rast u posljednjih 15 godina, pokazuje najnovije istraživanje PwC-a. U prošloj fiskalnoj godini njih 71 posto zabilježilo je rast prihoda, a među njima 43 posto dvoznamenkasti rast.
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
REGULATIVA
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - Od danas u hrvatskim zračnim lukama počinje primjena schengenskih pravila.
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
INVESTICIJE
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
ORMOŽ - U Ormožu je pri kraju izgradnja nove tvornice njemačkog proizvođača kampera Carthago, koja u Odrancima već zapošljava gotovo 800 ljudi.
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
VLASNIČKA STRUKTURA
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
SARAJEVO - Netko tko posluje pod skrbničkim računom ASA Banke pojavio se kao novi dioničar na listi najvećih dioničara Sarajevo-osiguranja, izvještava Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE