GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stanić Beverages uložio preko 10,5 milijuna kuna u tvornicu Juicy sokova

Stanić Beverages uložio preko 10,5 milijuna kuna u tvornicu Juicy sokova
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2021 / 12:26
Autor: SEEbiz
KREŠEVO – Hrvatska tvrtka Stanić Beverages uložila je 10 598 000 kuna u modernizaciju proizvodnog pogona tvornice Juicy sokova u Kreševu, čiji je stopostotni vlasnik, radi podizanja kvalitete proizvodnje prema najvišim europskim i svjetskim standardima.

Početna investicija u tvornicu Juicy sokova u Kreševu 2013. godine iznosila je 90 840 000 kuna, a dodatna investicijska faza strateški je plan za širenje u nove kategorije i podizanje kvalitete proizvodnih procesa. Proizvodnja sokova u tvornici Stanić Beverages u Kreševu u 2020. godini iznosila je 28,2 milijuna litara, a za 2021. godinu planirana je proizvodnja od 35 milijuna litara.

U povodu otvaranja novih pogona tvornicu u Kreševu posjetili su Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova RH, Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i Nj. E. Ivan Sabolić, veleposlanik RH u BiH, u društvu Svjetlana Stanića, koji su s odobravanjem prihvatili ovu hrabru odluku kao pozitivan primjer ulaganja u proizvodnju i otvaranje novih radnih mjesta u doba „koronakrize.“

Stanić Beverages najveći je hrvatski proizvođač sokova, koji od ove godine ulazi u novu kategoriju bezalkoholnih pića lansiranjem ledenih čajeva Juicy Ice Tea u Hrvatskoj. Riječ je o kategoriji bezalkoholnih pića vrijednoj 300 milijuna kuna, a upravo zahvaljujući strateškom širenju proizvodnje i popularnosti te kategorije među potrošačima u Hrvatskoj, Uprava Stanić Beveragesa prepoznala je priliku za povećanje proizvodnje i prodaje na hrvatskom tržištu. Juicy Ice Tea zdravija je inačica ledenog čaja koja sadržava veći udio voća i manji udio šećera, i to za čak 30 % u odnosu na konkurenciju dostupnu na domaćem tržištu.

„U trenutačno nestabilnoj gospodarskoj klimi, ulaganje više od deset milijuna kuna u unapređenje procesa proizvodnje pokazuje hrabrost naše grupacije, ali i činjenicu da nam je kvaliteta na prvome mjestu. Brand Juicy perjanica je tvrtke Stanić Beverages, koja je dio Stanić Grupacije, a Juicy sokovi danas su prisutni u čak 22 zemlje svijeta – 15 u Europi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji. U posljednjih 20 godina proizvodnja Juicy sokova porasla je s dva milijuna na 60 milijuna litara na godinu. Bez obzira na epidemiju koja nas je sve zatekla u prethodnoj godini, danas smo spremniji nositi se s novim izazovima, prepoznali smo nove prilike te planiramo rast proizvodnje od 6,5 milijuna litara u 2021. godini“, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić Grupe.

Tagovi: Stanić Beverages, Stanić Grupa, Juicy sokovi, Gordan Grlić Radman, Svjetlan Stanić
PROČITAJ I OVO
Axel Springer otpustio glavnog urednika Bilda nakon seksualne afere
OTKAZ
Axel Springer otpustio glavnog urednika Bilda nakon seksualne afere
FRANKFURT - Njemački medijski div Axel Springer priopćio je u ponedjeljak da je otpustio Juliana Reichelta, glavnog urednika Bilda, jednog od svojih najprodavanijih tabloida, nakon napisa u listu New York Times o njegovim navodnim nepriličnim odnosima sa zaposlenicama.
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE