GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Smijenjen predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar

Smijenjen predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2023 / 08:19
Autor: SEEbiz
BAR – Odbor direktora Luke Bar danas je na sjednici smijenio Miloša Ostojića sa funkcije predsjednika Revizorskog odbora (RO) i članstva u tom tijelu, zbog izjave koju je objavio na privatnom profilu na društvenoj mreži, a koja je prenesena u medijima.

Ostojić je, kako se navodi u saopštenju Odbora direktora i izvršnog menadžmenta Luke Bar, u objavama na Facebooku vrijeđao Bošnjake i islam nazvao lažnom vjerom.

“Odbor direktora se za smjenu Ostojića isključivo vodio poslovnom politikom kompanije koju afirmiše, zajedno sa izvršnim menadžmentom, a koja prvenstveno ima za cilj očuvanje uspostavljenih etičkih načela i podsticanje profesionalizma u radu”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik, zamjenik i članovi Odbora direktora, zahvaili su se Ostojiću na korektnom radu u Revizorskom odboru kompanije.

“Jedinstvenim stavom, Odbor direktora je istakao da svaki pojedinac koji svojom izjavom i ličnim stavom i ponašanjem izlazi iz okvira poslovne politike koja ima za cilj trajne zajedničke vrijednosti, profesionalne standarde u radu i etičke norme, mora biti razriješen sa dužnosti, bez obzira na koju je funkciju lice angažovano ili zaposleni raspoređen u preduzeću i isti ne može biti dio sistema ubuduće”, objašnjeno je u saopštenju.

U skladu sa Etičkim kodeksom u preduzeću Luka Bar, nulta je tolerancija na kršenje odredbi kojima se jasno definiše da kompanija svoje poslovanje gradi na trajnim vrijednostima, etičkim normama i standardima, kojima se profiliše i afirmišu profesionalizam, efikasnost i izvrsnost kao bitni elementi korporativnog identiteta i integriteta.

Tagovi: Luka Bar, Miloš Ostojić
PROČITAJ I OVO
Ryanair povećao neto dobit 34%
SKOK
Ryanair povećao neto dobit 34%
DUBLIN - Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair u poslovnoj je godini koja je završila krajem ožujka ostvario neto dobit od 1,92 milijarde eura, što je 34 posto više nego godinu prije. Prihodi su porasli za 25 posto na 13,4 milijarde eura, prenose strane novinske agencije.
Kina uzvratila udarac, nekim američkim kompanijama zabranjuje trgovinu u zemlji
REAKCIJE
Kina uzvratila udarac, nekim američkim kompanijama zabranjuje trgovinu u zemlji
PEKING - Kinesko ministarstvo trgovine priopćilo je danas da će zabraniti nekim američkim tvrtkama uvozne i izvozne aktivnosti povezane s Kinom, uključujući i prodaju oružja Tajvanu, te im zabraniti nova ulaganja u Kinu.
Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska
KARIJERE
Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska
ZAGREB - Glovo objavljuje imenovanje Lorenza Mayola novim generalnim direktorom za Hrvatsku. S te pozicije Mayol će upravljati dinamičnim širenjem i ubrzanim razvojem Glova u Hrvatskoj.
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE