GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske željeznice prošle su godine prevezle 15 milijuna putnika

Slovenske željeznice prošle su godine prevezle 15 milijuna putnika
PUTNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 18:31
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Broj putnika u vlakovima Slovenskih željeznica ponovno će rasti od 2021. godine, lani ih je bilo više od 15 milijuna.

Razloge rasta u tvrtki vide u popuštanju mjera nakon epidemije covida-19, novim vlakovima i povoljnim ponudama za putovanja vlakovima. Do 2028. godine planiraju povećati broj prevezenih putnika na 25 milijuna.

Već 2022. godine, kada je porastao za više od četvrtine, broj putnika premašio je onaj iz 2019. godine, odnosno prije pandemije covida-19. Zatim se dodatno povećao 2023. Povećan je interes za putovanje vlakom u domaćem i međunarodnom prometu, objavile su danas Slovenske željeznice.

Između ostalog, privukli su brojne nove putnike s 52 nove garniture vlakova, od kojih su posljednju preuzeli u rujnu 2022. Na taj su način uspjeli djelomično proširiti ponudu, a za to će imati još više prilika s dodatne vlakove koje su naručili prošlog lipnja.

Prvi od naručenih 20 dodatnih putničkih garnitura očekuje se 2025. godine i očekuje se da će značajno poboljšati kvalitetu prijevoza na neelektrificiranim linijama. U 2026. godini očekuju se još četiri lokomotive i 20 vagona, što će dati značajan doprinos ponudi u međunarodnom prometu. U budućnosti bismo htjeli dodatne brze vlakove s nagibnom tehnologijom, napisali su.

U Slovenskim željeznicama također žele više ulaganja, nadogradnje, dvokolosiječne i elektrifikacije regionalnih pruga, poput Kamniške i Dolenjske, ali i nekih drugih. Jednokolosiječna pruga omogućuje vrlo ograničen broj vlakova tijekom špica, napisali su te dodali da bi se elektrifikacijom i dvokolosiječnom prugom značajno povećala fleksibilnost prijevoza putnika i poboljšala ponuda.

Vrlo važnu ulogu vide i u Ljubljanskom putničkom centru, čiji se prostor počeo uređivati prošli tjedan, a očekuje se da će biti izgrađen do 2026. godine. Nakon izgradnje putničkog centra, infrastruktura će omogućiti trećinu većeg protoka linije s dnevnom migracijom prema Ljubljani, predviđaju Slovenske željeznice.

Za daljnje povećanje broja putnika na željeznici važnom smatraju ponudu komplementarnih usluga. Usluge prijevoza putnika željeznicom tako se zajedno s raznim partnerima nadograđuju u cjelovitu uslugu prijevoza Od kuće do odredišta. Također, na većim željezničkim kolodvorima putnici već imaju mogućnost iznajmljivanja bicikala, korištenja spremišta za bicikle i parkinga za bicikle. Ljubljana također sudjeluje u pilot projektu u kojem putnici nakon dolaska vlakom mogu nastaviti svoje putovanje električnim automobilima.

Tagovi: Slovenske željeznice, željeznica
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE