GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenska policija istraživala Miodraga Kostića

Slovenska policija istraživala Miodraga Kostića
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2023 / 16:45
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nacionalni istražni ured dovršio je istragu o okolnostima davanja u zakup dijela plaže u Portorožu, piše Delo i dodaje da su kriminalisti podnijeli kaznenu prijavu protiv direktora tvrtke Okolje Piran Gašpara Gašpara Mišiča. Tvrdi se da je zlouporabio položaj kako bi pribavio imovinsku korist tvrtki Hotel Palace, koja je u neizravnom vlasništvu Miodraga Kostića.

Javno poduzeće Okolje Piran 2019. godine dalo je u najam 2165 četvornih metara plaže u središtu Pororoza Hotelima Palace i MK Grupi na 20 godina. Minimalna godišnja najamnina određena je na oko 18.400 eura bez PDV-a, a ugovor uključuje mogućnost produljenja od 10 godina.

Piranski općinski vijećnici Davorin Petaros i Nevenka Kačič prijavili su policiji sumnju na kazneno djelo oštećenja javnog poduzeća. Državni istražni ured (NPU) pokrenuo je postupak i proveo kućne pretrage tijekom 2020. godine, pri čemu je privremeno pritvoren ravnatelj Uprave za okoliš Gašpar Mišič.

Kako danas javlja Delo, NPU je istražio slučaj, a Okružni sud u Kopru zaprimio je zahtjev za sudsku istragu. Sve troje osumnjičenih, Gašpar Mišič, procjenitelj Salko Pivać i direktorica Hotela Palace Jelena Baronik, ispitani su na sudu.

“Dokumenti glase ovako: srpski milijunaš Miodrag Kostić tražio, a direktor piranskog komunalnog poduzeća Gašpar Gašpar Mišič udovoljio”, rezimira list i dodaje da je samo u posljednje dvije godine piranski okoliš oštećen za 176.000 eura, a u 30 godina šteta bi premašila 1,7 milijuna eura.

Gašpar Mišič je predstavnike Kostićeve tvrtke trebao upoznati s okolnostima natječaja i prilagoditi se njihovim zahtjevima. Primjerice, navodno je od jednog od svojih podređenih tražio da ispravi izračune prema kojima bi najam trebao iznositi najmanje 62.500 eura godišnje. To ne bi bilo u skladu s Kostićevim zahtjevom da najam ne smije biti veći od 20.000 eura. Prema nalazima NPU-a, direktor komunalnog poduzeća navodno je zlouporabio položaj kako bi poduzeće iz Kostićeva carstva pribavilo veliku financijsku korist, objašnjava Delo.

Predstavnica tvrtke Hotel Palace Baronik nekoliko se puta osobno sastala s Kostićem te su, kako su kriminalisti shvatili iz njezinih bilješki, dogovarali i najam plaže.

Pivać je navodno uzeo u obzir želju za brzom procjenom dobivenom bez uobičajenih procedura naručivanja, a ista je navodno izrađena po naručenoj nepoštenoj vrijednosti. Prema novinama, NPU je nedvosmisleno zaključio da je cilj ove procjene bio osigurati najniže moguće najamnine.

Tagovi: Miodrag Kostić, Općina Piran, Gašpar Gašpar Mišič, Hotel Palaca, Portorož, MK Grupa
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE