GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sljedeći tjedan novi štrajk kabinskog osoblja Lufthanse

Sljedeći tjedan novi štrajk kabinskog osoblja Lufthanse
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2024 / 12:50
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Kabinsko osoblje njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Lufthansa stupit će u utorak i srijedu u štrajk, najavio je u subotu sindikat Ufo. Štrajk će otkazati letove iz Frankfurta i Münchena, a zahvatit će i Lufthansinu podružnicu CityLine. Lufthansa očekuje da će štrajk pogoditi približno 100.000 putnika, prenose strane agencije.

Lufthansa je prošle godine zabilježila neto dobit od 1,67 milijardi eura, nakon što je lani iznosila 791 milijun eura. To je treća najveća neto dobit u povijesti grupe, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

"Kabinsko osoblje mora imati koristi od ovog uspjeha, a napori uloženi tijekom pandemije covida-19 moraju biti nagrađeni", rekao je vođa Ufo sindikata Joachim Vazquez Bürger kada je štrajk najavljen.

Zaposlenici će započeti štrajk u utorak oko 4 sata ujutro, a završit će u srijedu oko 23 sata.

Štrajk će utjecati na odlazne letove iz zračne luke Frankfurt utorkom i odlazne letove iz zračne luke München u srijedu. Štrajkom će biti obuhvaćeni i letovi Lufthansine podružnice CityLine, javlja francuska novinska agencija AFP.

Prema procjeni avioprijevoznika, dvodnevni štrajk pogodit će oko 100.000 putnika.

U Lufthansi su u četvrtak, prilikom objave prošlogodišnjih poslovnih rezultata, ukazali na štetan utjecaj štrajka početkom ove godine. Zaposlenici Lufthanse proteklih su mjeseci održali nekoliko štrajkova zbog nezadovoljstva plaćama i radnim uvjetima, a posljednji se dogodio u četvrtak i petak kada je štrajkalo osoblje Lufthanse u zračnoj luci.

"Nakon 15 rundi razgovora bez dogovora, moramo pretpostaviti da uprava želi pogoršati situaciju na štetu putnika", rekao je u subotu navečer pregovarač Ufo sindikata Harry Jaeger.

Ufo zahtijeva povećanje plaća od 15 posto za oko 18.000 članova kabinskog osoblja Lufthanse i nešto manje od 1.000 zaposlenika u svojoj podružnici Cityline u razdoblju od 18 mjeseci. Ufo, poput sindikata Verdi, koji zastupa osoblje zračne luke, također traži inflacijski dodatak od 3000 eura i veće bonuse.

Tagovi: Lufthansa, štrajk
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE