GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Singapur: Korporacije prilagođavaju poslovanje sve starijoj populaciji

Singapur: Korporacije prilagođavaju poslovanje sve starijoj populaciji
PRILAGODBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2023 / 07:13
Autor: SEEbiz
SINGAPUR - Stanovništvo Singapura brzo stari. Građani u dobi od 65 i više godina čine gotovo jednu petinu stanovništva, što je 11,7% više nego prije deset godina, prema vladinom izvješću o stanovništvu za 2023. godinu.

Ovaj udio također raste bržim tempom nego u prošlom desetljeću — i prema vladinim predviđanjima do 2030. dosegnut će oko 1 od 4 građana.

Kako se srednja dob stanovništva povećava, tako rastu i prilike za singapurske tvrtke koje pružaju proizvode i usluge za starije osobe.

Od startupa u zdravstvu koji koriste umjetnu inteligenciju za liječenje starijih pacijenata, do platformi koje njeguju njihove životne namirnice, singapurska srebrna ekonomija je u procvatu i mnoge kompanije, mnoge kompanije žele dio kolača.

Prema Aging Asia’s Silver Economy Indexu 2020., Singapur pokazuje najveći tržišni potencijal za sve starije stanovništvo među 15 azijsko-pacifičkih zemalja.

Srebrna ekonomija grada-države trebala bi doseći vrijednost od 72,4 milijarde dolara do 2025., prema Aging Asia, društvenom poduzeću specijaliziranom za poslovanje starenja.

Promjena u stavu starijeg stanovništva prema potrošnji utjecat će na rastuću potražnju u ovoj ekonomiji dugovječnosti, rekao je Kelvin Tan, voditelj primijenjenih studija starenja na Singapurskom sveučilištu društvenih znanosti (SUSS).

"U usporedbi s prethodnom pionirskom generacijom, singapurska baby boomer generacija bolje je obrazovana, ima više ušteđevine i svjesnija je gdje tražiti resurse za životni stil", rekao je gerontološki stručnjak.

Izraz "pionirska generacija" uvela je singapurska vlada, a odnosi se na starije osobe u dobi od 74 godine i više 2023. godine.

Generacija baby boomera - oni između 60 i 75 godina - i dalje će biti ključni ciljni tržišni segment poduzeća koja se bave prodajom srebra u sljedećem desetljeću ili dva, rekla je Janice Chia, osnivačica tvrtke Aging Asia.

Njihovi jedinstveni stavovi i ponašanja odredit će uspjeh ili neuspjeh poduzeća na tržištu srebra, rekla je.

“Oni su svojoj djeci pružili više u odnosu na prethodne generacije i spremniji su potrošiti na sebe i nova iskustva”, objasnila je.

Potrošači u dobi od 65 i više godina ostvaruju najveću stopu rasta potrošnje među ostalim dobnim skupinama u naprednim gospodarstvima poput Singapura, prema izvješću singapurske Citibank, izvijestili su lokalni mediji, piše CNBC.

Veća potražnja za zdravstvenom skrbi također otvara mogućnosti za tvrtke koje brinu o dobrobiti starijih osoba. Današnja starija generacija više je svjesna potrebe za održavanjem dobrog zdravlja, rekao je Tan.

Baby boomeri su zdravlje učinili svojim "prioritetom broj jedan" jer imaju tendenciju da nastave raditi kasnije u životu i ostaju uključeni u svoje zajednice u starosti, dodao je.

Citibank procjenjuje da će potrošači vjerojatno potrošiti više na liječenje i podršku starijim osobama, pokrećući potencijal rasta za zdravstvenu skrb i zdravstvene usluge.

Tržište skrbi za starije osobe u stalnom je porastu jer sve više tvrtki nudi širi raspon proizvoda i razvijaju dubinu u posebnim područjima, rekla je Vanessa Keng, suosnivačica The Golden Concepts, e-trgovine koja prodaje proizvode za skrb o starijima.

Ovo povećanje raznolikosti je dobro jer je vjerojatnije da će stariji kupci pronaći prava rješenja koja će zadovoljiti njihove potrebe, rekao je Keng.

"Imamo sve veći broj starijih osoba koje kupuju naše proizvode za svoje partnere ili za sebe", dodala je.

Tagovi: Singapur, starenje populacije
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE