GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikati za srijedu najavili veliki štrajk u Lufthansi

Sindikati za srijedu najavili veliki štrajk u Lufthansi
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2024 / 09:03
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Zemaljsko osoblje njemačkoga nacionalnog prijevoznika Lufthanse počet će štrajk ove srijede, rekao je sindikat Verdi, u najnovijem od niza štrajkova u njemačkom transportnom sektoru jer radnici traže veće plaće.

Predviđeno je da štrajk počne u 4 sata ujutro u srijedu i traje do 7. 10 sati u četvrtak, navodi sindikat u priopćenju. Bit će pogođene zračne luke u Frankfurtu, Munchenu, Hamburgu, Berlinu i Duesseldorfu.

Glasnogovornik Lufthanse rekao je da je prerano reći koliko će letova biti otkazano, budući da zrakoplovna tvrtka sastavlja raspored za hitne letove pregledavajući 3000 dnevnih letova na koje bi štrajk mogao utjecati. "Naravno da će to biti puno", rekao je glasnogovornik.

Zemaljske usluge jedna su od nekoliko podružnica Lufthanse koje trenutno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

U pregovorima Verdi zahtijeva povećanje plaća od 12,5 posto za 25. 000 radnika ili najmanje 500 eura više mjesečno u razdoblju od 12 mjeseci, plus jednokratnu isplatu od 3000 eura kako bi se nadoknadila inflacija .

Sindikat tvrdi da su viši troškovi života i veliko opterećenje zbog nedostatka osoblja osnova za veće plaće. Zemaljsko osoblje Lufthanse prekinulo je rad u srpnju 2022. tijekom posljednjeg kruga pregovora o kolektivnim ugovorima, uzrokujući velike smetnje u putovanju.

Od tada je najveće europsko gospodarstvo pogođeno nizom štrajkova širom zemlje koji su utjecali na zračni promet, željeznicu i javni prijevoz.

Tagovi: Lufthansa, Verdi, štrajk
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE