GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikat od Lufthanse odmah traži 3.000 eura po zaposleniku

Sindikat od Lufthanse odmah traži 3.000 eura po zaposleniku
ZAHTJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2023 / 17:16
Autor: SEEbiz / STA
FRANKFURT - Njemački sindikat Verdi traži da aviokompanija Lufthansa svojim zaposlenicima odmah isplati 3000 eura odštete zbog inflacije. Za ovaj četvrtak na radničke zborove pozvani su zaposlenici u Frankfurtu, Münchenu, Hamburgu i Düsseldorfu. Radnja se treba odvijati u pauzama iu slobodno vrijeme, kako ne bi utjecala na poslovanje.

Sindikat je tzv je prije nekoliko mjeseci od Lufthanse zatražio premiju za inflaciju kada je grupa objavila podatke koji pokazuju neočekivano brz povratak profitabilnosti. Tvrtka je tada odbila zahtjev i pozvala se na kasnije kolektivne pregovore.

Prema odluci njemačke vlade, zaposlenicima se do kraja 2024. može odobriti jednokratna isplata do 3000 eura, na koju se ne obračunavaju porez i pristojbe. Verdi, međutim, isplatu želi postići već ovog ljeta.

"Lufthansa je zaboravila kako ulagati u DNK grupe, u njezino osoblje", rekao je čelnik sindikata Verdi Marvin Reschinsky, prenosi njemačka novinska agencija dpa. Kako je dodao, posebno u trenucima kada Lufthansa svojim putnicima ne može pružiti normalnu uslugu, motivacija osoblja je od iznimne važnosti.

Tagovi: Lufthansa, Verdi
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE