GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije

Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
MINUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2022 / 17:23
Autor: SEEbiz
ESSEN - Njemački Siemens Energy upozorio je danas da u 2022. godini očekuje za 200 milijuna eura veći neto gubitak od prethodno procijenjenog.

Tvrtka koja održava turbine kompresorske stanice Portovaya plinovoda Sjeverni tok 1 objavila je da će njen neto gubitak premašiti 560 milijuna eura zabilježenih 2021. godine, prenosi Reuters.

Siemens Energy, koji se ove godine izdvojio iz Siemens Grupe i posjeduje većinski udio u posrnulom proizvođaču vjetroturbina Siemens Gamesa, prethodno je očekivao da će njegov neto gubitak u 2022. biti isti kao prošle godine.

Kompanija je ranije ove godine objavila da će obustaviti sve nove poslove u Rusiji nakon napada Moskve na Ukrajinu, rekavši da njena prodaja u toj zemlji čini nizak jednoznamenkasti postotak ukupne prodaje od 28,48 milijardi eura.

Siemens Energy također je ukazao na kontinuirano slabo poslovanje Siemens Gamesa kao usporavanje kvartalnih rezultata, uoči planirane ponude od 4,05 milijardi eura u gotovini za preuzimanje preostalih 33 posto udjela u tvrtki koja kotira na španjolskoj burzi.

"Očekujemo da će nova uprava Siemensa Gamesa sada provesti rigorozan plan preokreta", rekao je izvršni direktor Siemens Energy Christian Bruch.

Reuters je prošlog tjedna izvijestio, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, da će Siemens Gamesa ukinuti 2500 radnih mjesta.

Tagovi: Siemens Energy, Siemens, Siemens Gamesa
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE