GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šest kandidatura za jednog člana NO HRT-a

Šest kandidatura za jednog člana NO HRT-a
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2022 / 12:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Šest kandidatura prispjelo je na ponovljeni natječaj za izbor jednog člana Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije (HRT), listu kandidata koji ispunjavaju tražene uvjere u srijedu će utvrditi nadležni saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije.

Za mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je Marko Primorac u srpnju imenovan ministrom financija, pa razriješen. prijavili su se Predrag Haramija, Darko Hrvatin, Damir Pijaca, Davor Zoričić te Antun Pavešković i Milorad Kardum.

Prva četvorica javila su se i na natječaj raspisan u srpnju koji je bio otvoren 30 dana i u kojemu se kao jedan od uvjeta za izbor tražilo i radno iskustvo s područja medija.

Na ponovljeni natječaj, u kojemu je rok za prijave skraćen na 15 dana, a radno iskustvo u medijima se više nije tražilo, uz njih su se javili i Pavešković i Kardum, neslužbeno se doznaje.

U oba natječaja uvjeti za izbor u Nadzorni odbor bili su hrvatsko državljanstvo, završen sveučilišni diplomski ili s njim izjednačen studij, aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika te najmanje deset godina radnog iskustva.

Pojedinosti o kandidatima, odnosno njihovi službeni životopisi još nisu objavljeni.

Primorac je za člana NO-a HRT-a, na četiri godine, imenovan u prosincu 2021. godine, no tu je dužnost obnašao tek nekoliko mjeseci, jer je u srpnju ove godine imenovan ministrom.


Člana NO HRT-a Sabor imenuje većinom glasova svih zastupnika na prijedlog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Predsjednik NO HRT-a je Zoran Barac, a članovi Damir Rudeš, Antonija Petričušić te Darijo Špelić (kao predstavnik radnika).

Tagovi: Hrvatska radiotelevizija, Marko Primorac, Antonija Petričušić, Predrag Haramija, Darko Hrvatin, Damir Pijaca, Davor Zoričić te Antun Pavešković, Milorad Kardum
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE