GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Scotch & Soda ide u stečaj

Scotch & Soda ide u stečaj
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2023 / 17:37
Autor: SEEbiz
AMSTERDAM - Privatni trgovački lanac Scotch & Soda sa sjedištem u Amsterdamu podnio je zahtjev za stečaj u Nizozemskoj, izvijestile su novine Het Financieele Dagblad pozivajući se na priopćenje tvrtke, prenosi Reuters.

Vlasnici ovog brenda to nisu komentirali, a list navodi da se u priopćenju tvrtke navode "ozbiljni problemi s protokom novca" koji su započeli tijekom pandemije COVID-19 i nastavili se usred visoke inflacije i smanjene potrošnje.

Scotch & Soda Global BV distribuira svoju odjeću i ima 225 maloprodajnih mjesta diljem svijeta, uključujući 70 franšiznih prodajnih mjesta, prema Nizozemskoj gospodarskoj komori.

FD piše da je tvrtka ostvarila prodaju od 342,5 milijuna eura u dvanaest mjeseci do 30. svibnja 2022.

Fenix piše da je Scotch & Soda osnovan u Amsterdamu 1985. godine. Tvrtka proizvodi odjeću za muškarce, žene i djecu, kao i dodatke i parfeme.

Scotch & Soda trenutno ima 246 vlastitih podružnica i oko 7000 trgovina u robnim kućama diljem svijeta.

Taj magazin piše, a prenosi N1, da je Peek & Cloppenburg (P&C) iz Dusseldorfa također početkom ožujka podnio zahtjev za stečaj, a izazovi kompanije slični su onima Scotch & Sode.

Modni lanac Adler to je već učinio, prenosi N1.

Stečajni postupak morao je biti otvoren 2021. godine, nakon čega je Adler predstavio novog vlasnika i financijera, a dvije godine kasnije poslovanje modnog lanca je stabilno.

Tagovi: Scotch & Soda, stečaj
PROČITAJ I OVO
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE