GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbank: Cilj je prodati Fortenovu u iduće dvije godine

Sberbank: Cilj je prodati Fortenovu u iduće dvije godine
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 21:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Cilj Sberbanka jest podići vrijednost kompanije i izaći iz nje bez gubitaka u iduće dvije godine, najavio je danas predsjednik Uprave Sberbanka Herman Gref, govoreći o planovima s Fortenova grupom,prenose ruski mediji.

Gref je o tome govorio na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Analitičari su već ranije nagađali da ruske banke zasigurno ne žele biti dugoročni vlasnici Fortenova grupe već da će pokušati pronaći strateškog investitora.

Sberbank je s angažiranih 1,1 milijardom eura bio najveći vjerovnik Agrokora, a danas drži 44 posto Fortenova grupe, nastale u travnju 2019. godine primjenom nagodbe Agrokorovih vjerovnika. Nedavno je grupa operativno integrirala slovenski trgovački lanac Mercator.

Podsjetimo, sredinom ožujka dioničari Fortenove na skupštini imatelja depozitarnih potvrda izglasali sve odluke koje se odnose na prijenos Mercatora na Fortenova grupu. Dioničari su tada odlučili i o zamjeni dionica koje Sberbank ima u Mercatoru za udjele u Fortenova grupi.

Tada je Fortenova grupa dobila i odobrenje za proširenje postojećeg financijskog aranžmana s HPS Partners i VTB bankom u iznosu do najviše 390 milijuna eura, a koje će Fortenova koristiti za kreditiranje Mercatora “u svrhu refinanciranja Mercatorovog duga prema bankama”.

Tagovi: Sberbank, Fortenova grupa, German Gref
PROČITAJ I OVO
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
NAJAVE
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
BEOGRAD - Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prijevoza poštom.
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE