GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samodol u urnebesnom tekstu opisao suradnju s Tomaševićem

Samodol u urnebesnom tekstu opisao suradnju s Tomaševićem
RASKOL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2021 / 14:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivši član uprave Zagrebačkog holdinga Ante Samodol kojeg je gradonačelnik Tomislav Tomašević smijenio ovog tjedana na svom blogu objasnio je svoje viđenje situacije. Iz Grada Zagreba rekli su da su Samodol i bivši predsjednik Uprave holdinga Nikola Vuković smijenjeni jer nisu bili otvoreni za suradnju te da su imali različite vizije od onih gradskog vodstva.

Samodolovu objavu naslovljenu “Cirkus u našem gradu – Šator zagrebačkog holdinga” prenosimo u cijelosti i bez intervencija u tekst:

“Pregovori, na poziv ekipe iz Možemo, su bili u nedjelju na sv. Antu 13.6.2021. od 17:00h do 23:00h u Berislavićevoj ul. u sjedištu Možemo. Prisutni: gradonačelnik Tomislav Tomašević (TT), zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec (DD), Teodor Celakoski, Ante Samodol, Nikola Vuković. To je bio moj prvi susret s njima, dok se Vuković s njima nalazio mjesecima prije. Celakoski, u funkciji političkog ideologa, napustio je sastanak oko 19h, a na moje pitanje – zašto baš ja – odgovara izravno i bez zadrške: zato što se ne daš j….! Potvrdio je da su temeljito istražili sve što o meni piše na internetu, kao i moj blog. Što izravno, što neizravno, priznao je da ga muči moja „desničarska“ prošlost. Sadržaj pregovora je bila njihova molba da preuzmemo upravljanje ZGH-om. Raspravili smo niz tema i moguće uvjete rada u upravi ZGH te prodiskutirali Vukovićev dokument-plan mjera i aktivnosti za ZGH koji su bezrezervno prihvatili. Za to vrijeme pristigli članovi Nadzornog odbora (NO) od 19h nisu ulazili u sjedište Možemo jer nismo imali utanačen dogovor oko uvjeta vođenja ZGH. Poslani su na čekanje na kavu. Pozvani su tek iza 21h nakon svih pitanja, simuliranih situacija, uvjeravanja od strane TT osobno da ćemo u upravljanju imati odriješene ruke te inzistiranja Vukovića da dolazimo jedino u paketu. Tako su se iza 21h pridružili Ratko Bajakić i Suzana Brenko te javna bilježnica gospođa Čaklović.

TT ju je predstavio kao Bajakićevu sestru i osobu od povjerenja! Baš tako. Čitavo vrijeme je bila atmosfera konspirativnosti. Tada me je iznenadilo njihovo inzistiranje na tajnosti, a radi se o javnim poslovima. Nažalost, pristali smo na njihov zahtjev da do daljnjeg nećemo istupati u javnost, što se proteglo do našeg razlaza. Po odlasku oko 23h Vuković i ja zaključujemo da su to amateri, ne ulijevaju neko povjerenje, mislili smo se vratiti i otkazati suradnju, ali u pitanju je javni interes, idemo prespavati…

Pokazalo se da jutro nije pametnije od večeri pa u ponedjeljak 14.6.2021. potpisujemo za predsjednika i člana Uprave. Nakon imenovanja, dana 16.6.2021., izvršena je primopredaja. Međutim, odmah nakon toga NO, Bajakić i Brenko (treći član Damir Topić je samo broj) u Gradu s TT održavaju „tajne sastanke“ s bankarima, pri čemu deklariraju i potrebe ZGH za kreditom. Nas kao Upravu nitko ne zove na te sastanke. To nam je bio prvi znak da stvari nisu onakve kakve je TT obećao prije nekoliko dana. Upozoravamo da članovi NO neovlašteno zastupaju ZGH. Brenko stalno govori da su sastanci tajni i ponavlja „ti sastanci se nisu dogodili“. Opet konspiracija. Nakon saznanja o svoti o kojoj se pregovara, Vuković i ja objašnjavamo TT-u da je sindicirani kredit od 300 mil. kn ponižavajući za njega i Grad, ali on, kao i danas, vjeruje u NO i točka. Na kraju, banke daju 400 mil. kn, a ZGH-u nije pripala niti lipa.

NO jednog dana doslovno dovodi predstavnike KPMG-a u ZGH (znam ih sve od ranije – pametni i sposobni ljudi) i kažu da će oni napraviti dubinsko snimanje Holdinga po nalogu banaka, bez ikakvih uvjeta o raspolaganju našim podacima itd… na što smo jasno rekli da nam trebaju definirani uvjeti raspolaganja podacima u korist trećih – treba nam sporazum o povjerljivosti (NDA). Nakon niza naših razgovora s KPMG o tome kako to treba izgledati, NO nas optužuje za opstrukciju, a TT dana 7.7.2021. Upravi šalje doslovno „Zahtjev za dostavu informacija konzultantu poslovnih banaka“, i to s potpisom gradonačelnika! Da u potpisu nije bio Tomašević, čovjek bi pomislio da se ništa promijenilo nije. Bivši gradonačelnik je negdje gore uživao gledajući novu sljedbu i stare navike iz svog bivšeg ureda. Bilo nam je jasno da TT niti ne zna što je potpisao. Vuković pokušava sanirati štetu. Kad je Brenko shvatila (a po svemu sudeći ona zna tko je autor tog dopisa, kako ne bi znala

Tagovi: Ante Samodol, Zagrebački holding, Teodor Celakoski, Nikola Vuković, Ratko Bajakić, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE