GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair srezao veliki broj letova iz regije, najviše iz Zagreba

Ryanair srezao veliki broj letova iz regije, najviše iz Zagreba
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2021 / 20:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Niskotarifni prijevoznik Ryanair sljedeći mjesec privremeno obustavlja 23 linije iz gradova u regiji, od kojih je većina iz nove baze u Zagrebu.

To se događa u trenutku kada zračna tvrtka sljedećeg mjeseca snažno smanjuje svoju mrežu diljem Europe i Sjeverne Afrike u jeku pada rezervacija jer omikron varijanta koronavirusa izaziva pustoš.

Prijevoznik nije isključio produženje suspenzije na veljaču i ožujak, piše Ex-Yu Aviation News.

Glasnogovornik Ryanaira rekao je, prenosi tportal: "Utjecaj vladinih ograničenja putovanja smanjio je očekivani promet Ryanaira u prosincu s između deset na jedanaest milijuna, na niži raspon između devet i 9,5 milijuna. Kao odgovor na ta ograničenja, Ryanair je sada smanjio svoj kapacitet u siječnju za 33%, smanjujući očekivani promet u siječnju s otprilike deset milijuna na između šest i sedam milijuna”.

Najveći dio obustava u regiji za sljedeći mjesec zahvatit će Zagreb kao jedinu Ryanairovu cjelogodišnju bazu u bivšoj Jugoslaviji. Zrakoplovna kompanija privremeno će obustaviti letove iz glavnog grada Hrvatske za Baden Baden, Basel, Charleroi, Hahn, Malmo, Manchester, Memmingen, Napulj, Podgoricu, Sandefjord, Sofiju i Weeze. Frekvencije na ostalim linijama iz glavnog grada Hrvatske koje će nastaviti prometovati tijekom siječnja su smanjene.

Na drugom mjestu, avioprijevoznik će obustaviti sve svoje tri operativne linije iz Niša, sve svoje usluge iz Banja Luke, osim za Memmingen, kao i letove iz Podgorice za London Stansted i Krakow. Obustave će se početi provoditi od 7. siječnja i trajat će do kraja mjeseca.

Tagovi: Ryanair, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE