GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair podiže cijene karata

Ryanair podiže cijene karata
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 12:10
Autor: SEEbiz
DUBLIN - Putnici će ovog ljeta plaćati više cijene zrakoplovnih karata zbog ograničenih kapaciteta, upozorio je direktor irske niskobudžetne aviokompanije Ryanair, istaknuvši kašnjenje naručenih Boeingovih zrakoplova.

- Zbog ograničenog broja dostupnih zrakoplova europski avioprijevoznici imat će problema s podmirivanjem potražnje za putovanjima na vrhuncu sezone, poručio je izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary.

- Cijene Ryanairovih karata bit će ovoga ljeta do 10 posto skuplje nego prije godinu dana, dodao je O'Leary, prognoziravši da će broj putnika porasti slabije nego prošle godine zbog kašnjenja Boeingovih novih zrakoplova.

Ryanair je bio procijenio da će u poslovnoj godini koja završava u ožujku 2025. prevesti 205 milijuna putnika, u odnosu na 183,5 milijuna prognoziranih u poslovnoj godini 2023/2024.

Na tiskovnoj konferenciji u Dublinu O'Leary je rekao da bi mogli sniziti procjenu za 2024/2025.

- S manje zrakoplova možda ćemo morati smanjiti (procjenu o) 205 milijuna na 200 milijuna putnika. Moglo bi biti i manje od 200 milijuna, ali u ovoj fazi još ne znamo, izjavio je šef Ryanaira.

- To vjerojatno znači da će čak i naš ovogodišnji rast u Europi biti ograničen i mislim da će to dovesti do viših cijena karata širom Europe za ljeto 2024. Cijene će i u ljeto 2024. biti više no što su bile u ljeto 2023., podvukao je.

Tagovi: Ryanair, Boeing, karte, cijene karata, putovanja
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE