GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair od Boeinga naručuje 300 zrakoplova 737 MAX

Ryanair od Boeinga naručuje 300 zrakoplova 737 MAX
NARUDŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2023 / 19:49
Autor: SEEbiz / STA
DUBLIN - Irski niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair naručio je 300 zrakoplova 737 max od američkog proizvođača zrakoplova. Vrijednost narudžbe po maloprodajnoj cijeni je više od 40 milijardi dolara, a tvrtke pregovaraju o popustima za veće narudžbe, prenosi francuska novinska agencija AFP. Očekuje se da će zrakoplovi biti isporučeni zračnom prijevozniku do 2033. godine.

Narudžba, koja uključuje čvrstu narudžbu za 150 zrakoplova i opciju za 150 novih zrakoplova s niskom potrošnjom goriva, predstavlja "najveću narudžbu koju je irska tvrtka ikada dala za proizvod proizveden u SAD-u", rekao je Ryanair u priopćenju za javnost.

Zbog opsega i veličine narudžbe, posao će morati odobriti dioničari na glavnoj skupštini u rujnu. Zrakoplovi bi trebali biti isporučeni irskom zračnom prijevozniku sa sjedištem u Dublinu između 2027. i 2033. godine.

Tvrtka procjenjuje da će novi zrakoplov s 228 sjedala i opsežni napori oko zapošljavanja pomoći u povećanju broja putnika.

Zračni prijevoznik ima za cilj povećati godišnji putnički promet na 300 milijuna putnika do 2034. Kako bi postigao taj cilj, Ryanair planira zaposliti više od 10.000 novih članova kabinskog osoblja, inženjera i pilota.

„Očekujemo da će ovi novi, veći, učinkovitiji i ekološki prihvatljiviji zrakoplovi, osim značajnog rasta prihoda i prometa diljem Europe, omogućiti i dodatne uštede troškova, koje će se prenijeti na putnike u obliku nižih aviokarata. cijene", rekao je izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary.

Tagovi: Ryanair, Boeing, Boeing 837 MAX
PROČITAJ I OVO
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE