GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Russia Today otvara predstavništvo u Srbiji

Russia Today otvara predstavništvo u Srbiji
SRBIJA-RUSIJA-EU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2022 / 07:11
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Ruska državna televizija Russia Today (RT) otvorit će svoje predstavništvo u Srbiji, javili su mediji iz Srbije, a tu je informaciju potvrdila i urednica ruskog portala Sputnjik u Beogradu.

Riječ je o televizijskoj postaji kojoj je EU zabranila emitiranje zbog "poticanja i podrške ruskoj agresiji" na Ukrajinu, objavio je portal nova.rs.

Da je u pripremi otvaranje RT-a potvrdila je i glavna i odgovorna urednica ruskog portala Sputnjik Srbija Ljubinka Milinčić.

"Da, točno je. Neće sada početi raditi u Srbiji, nego se priprema", rekla je Milinčić.

Vijeće EU je još u ožujku obustavilo medijsko distribuiranje ruskih državnih kanala RT i Sputnjik na teritoriju cijele Unije, a sankcije - prema medijskim izvješćima - pokrivaju sva sredstva za prijenos, poput kabelske, satelitske, IPTV, TV platforme, web stranice i aplikacije, a suspendirane su sve relevantne licence, ovlasti i dogovori o distribuciji.

U Bruxellesu su ocijenili da su ta dva medija važni instrumenti u "poticanju i potpori ruske agresije" protiv Ukrajine i da predstavljaju "značajnu i izravnu prijetnju javnom redu i sigurnosti EU".

Zastupnik Europskog parlamenta Klemen Grošelj ocijenio je za portal Nova.rs da je otvaranje ruske državne televizije RT u Srbiji "još jedan pokazatelj da Aleksandar Vučić udaljava državu od EU".

"To je za mene užasna vijest. To pokazuje kako Vučić sve više prestaje biti proeuropski političar i postaje suprotno od toga. Nažalost, to je realnost koju imamo u Srbiji", navodi Grošelj.

On tvrdi da su, tijekom posljednje rasprave u EP-u, pojedini zastupnici predlagali da se u izvješću o Srbiji predloži i blokada pristupnih pregovora i financijske podrške.

"Poslije ovakvih stvari koje čujem, to će se vjerojatno na jesen pojačati. Ako se situacija u Ukrajini dodatno zaoštri, izvjesno će doći i do službenog poziva EP-a na zamrzavanje pregovora i financijskih sredstava iz EU za Srbiju", ocijenio je slovenski europarlamentarac, naglasivši da je veoma teško opravdati poziciju Srbije.

Tagovi: Russia Today, Sputnjik, Klemen Grošelj, Aleksandar Vučić, Ljubinka Milinčić
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE