GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roto dinamic preuzima HoReCa prodajni kanal u segmentu pića, na nivou Fortenova grupe

Roto dinamic preuzima HoReCa prodajni kanal u segmentu pića, na nivou Fortenova grupe
FORTENOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Fortenova grupa donijela je odluku o konsolidaciji distribucije pića prema HoReCa kanalu pod kapom Roto dinamica.

Početkom veljače 2020. unutar Grupe pokrenut će se projekt razdvajanja poslovanja unutar veleprodajnog segmenta, a u sklopu kojeg će se Roto dinamic fokusirati na distribuciju pića unutar kanala HoReCa kupaca, dok će Konzum, kojem je krajem godine pripojena kompanija Velpro - centar svoj poslovni fokus staviti na distribuciju hrane i neprehrambenih proizvoda u HoReCa kanalu. Ujedno će Velpro nastaviti i suradnju s malim trgovinama i nezavisnim maloprodajnim segmentom te će i dalje razvijati projekt Plus Marketa.

Roto dinamic s ukupnim prihodima od 954 milijuna kuna za 2019. godinu i više od 600 zaposlenika posluje u 15 prodajno distributivnih centara iz kojih svakodnevno distribuira portfelj pića i dodatnog asortimana na više od 7 000 dostavnih mjesta, dok u sezoni taj broj raste i na preko 10 000. Osim veleprodajne mreže, Roto dinamic razvija i maloprodajne diskonte pića idealne za sve kupce, kako ugostitelje koji čine više od 70% kupaca, tako i građane u potrazi za idealnim omjerom cijene i kvalitete te visokim nivoom usluge.

„Roto dinamic posluje već 28 godina te je od lokalnog distributera ojačao do nacionalnog veletrgovca s punom uslugom prema svim našim kupcima. Preuzimanje kompletne mreže kupaca iz HoReCa kanala u segmentu pića bio je prirodan slijed za nas jer na dinamičnom i izazovnom tržištu i kupci i naši dobavljači traže sigurnog partnera u prodaji i distribuciji pogotovo znajući sve izazove poslovanja u sezonskim mjesecima kad se i realizira većina prihoda. Naša snaga zasigurno prvenstveno leži u usmjerenosti prema kupcu i njegovim potrebama, što nas čini agilnom kompanijom s visokim nivoom usluge bez obzira gdje se naš kupac nalazi te s odgovorom na sve njegove potrebe.", izjavio je Siniša Mužić, direktor društva Roto dinamica.

Velpro je prisutan na hrvatskom tržištu 19 godina, a u prošloj godini je ostvario prihod od 1,151 milijardi kuna i s više od 850 zaposlenih posluje u 16 prodajno distributivnih centara u kojima svojim kupcima nudi više od 10 000 artikala.

„Velpro je nakon pripajanja s Konzumom dodatno osnažio svoje poslovanje i osigurao dugoročnu održivost. Tijekom godina od strane naših kupaca prepoznati smo kao značajni strateški partner u razvoju nezavisne trgovine i HoReCe u Hrvatskoj. Nova specijalizacija veleprodajnog segmenta osigurat će nam još jači fokus na distribuciju hrane i neprehrambenih proizvoda u HoReCa kanalu. Jačanje turizma i segmenta HoReCe dugoročna su strateška odrednica Velpro-a koji svojom infrastrukturom i kvalitetom usluge može zadovoljiti potrebe naših kupaca. Nastaviti ćemo raditi na prilagodbi usluga i asortimana sukladno njihovim potrebama. Našim kupcima je osim distribucije, široki asortiman roba dostupan i u 16 Cash&Carry centara u kojima mogu u kratkom roku nabaviti sve za svoje restorane, hotele, trgovine i ostale prodajne objekte. Velpro danas posluje s više od 5 000 pravnih subjekata od čega je 450 pod brendom malih trgovina – Plus market i ima stratešku suradnju sa svim udrugama malih nezavisnih trgovaca na području Hrvatske."– istaknuo je Slavko Ledić, predsjednik uprave Konzuma.

Daljnjom konsolidacijom veleprodaje unutar Fortenova grupe, osigurat će se još kvalitetniji poslovni fokus i specijalizacija, koja će rezultirati višom razinom usluge za krajnje veleprodajne kupce, optimizacijom opskrbnog lanca i ukupnog poslovanja te boljim iskorištavanjem sinergija. Jasnom strategijom obje kompanije će postići maksimalan učinak u prodaji i distribuciji te ponuditi ciljnim skupinama kupaca usmjerenu i fokusiranu veleprodajnu uslugu i ponudu koja će odgovoriti na sve potrebe njihovog poslovanja.

Tagovi: Roto dinamic, HoReCa prodajni kanal, Fortenova grupa, Konzum, Velpro, Slavko Ledić
PROČITAJ I OVO
Merckov oralni lijek protiv korone pokazuje ohrabrujuće rezultate
LIJEK
Merckov oralni lijek protiv korone pokazuje ohrabrujuće rezultate
NEW YORK - Farmaceutski div Merck i američki laboratorij objavili su u subotu napredak u ispitivanju oralnog lijeka protiv covida-19, antivirusnog preparata koji pozitivno utječe na smanjenje virusnog opterećenja.
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ŠIRENJE
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ZAGREB - CIAK Grupa priopćila je kako je 3. ožujka finalizirala ugovor o preuzimanju Trgometala.
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
LOW COST
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
ZAGREB - Zračna luka Zagreb započela je pregovore o dovođenju low cost aviokompanija kako bi se potaknuo rast jer pandemija koronavirusa i dalje uveliko utječe na industriju.
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
MARŽE
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
ANALIZA - Rezultati za 2020. godinu uključuju posljedice hrvatske turističke sezone koje izravno i neizravno utječu na mnoge hrvatske bluechipove.
FT: EU traži pristup cjepivima AstraZenece proizvedenima u Americi
CJEPIVA
FT: EU traži pristup cjepivima AstraZenece proizvedenima u Americi

LONDON - Europska unija zatražit će od Sjedinjenih Država da dozvole izvoz cjepiva AstraZenece kako bi nadomijestila vlastite nedostatke u opskrbi, objavio je u subotu Financial Times (FT).

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE