GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac uložio u startup poduzetnika iz Mostara koji ga je svojedobno spasio

Rimac uložio u startup poduzetnika iz Mostara koji ga je svojedobno spasio
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2023 / 08:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Rolla, fitness tech startup koji je osnovao mostarski poduzetnik Igor Krezić, zatvorio je početni krug financiranja s prikupljenih 6.3 milijuna eura. Ovo je najveća investicija ikad u Centralnoj i Istočnoj Europi za fitness startup, piše Klix.ba. Među ulagačima se osobito ističe ime Mate Rimca, koji otprije poznaje Krezića.

Krezić je vijest prokomentirao na Facebooku.

"Rolla je upravo postala startup s najvećom investicijom u BiH, ali iskreno se nadam da će to biti samo jedna u nizu investicija koje će privući IT sektor u BiH. To je projekt koji je drastično poboljšao moj život, a naša misija je jednostavna - motivirati što veći broj ljudi da unaprijedi svoje zdravlje. Sada, uz podršku Mate Rimca i Sache Dragica, možemo proširiti tim koji marljivo radi na toj misiji", poručio jeM piše Klix.ba.

Ubrzo je stigao i Rimčev odgovor.

"Igor mi je prije 5 godina pomogao kad nitko drugi nije htio / mogao i spasio firmu od propadanja. U Rollu ne investiram da mu se odužim nego zato što stvarno vjerujem u proizvod (smatram da će data-driven exercise / workout / health postati vrlo važan dio života velikog dijela ljudi) i u Igorovu sposobnost i tvrdoglavost da to izgura do jako visoke razine", naglasio je.

Podsjetimo, Krezić je u emisiji Vjetar u kosi ispričao kako je Rimcu posudio 300 tisuća eura nakon samo dva dana poznanstva.

"Rimca sam upoznao dva dana prije. Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret", rekao je tom prilikom.

Krezić želi izgraditi Rollu kao sveobuhvatnu platformu za fitness koja će ljudima olakšati održavanje zdravog načina života. Ključnu poziciju zauzima aplikacija Rolla One, koja ima mogućnost prilagođavanja nivou kondicije, preferencijama i ciljevima korisnika.

Rolla prikupljeni novac planira potrošiti na povećanje proizvodnih i komercijalnih timova, te uspostavu još jednog regionalnog razvojnog centra u BiH, zajedno s europskim komercijalnim čvorištem koje bi trebalo pripomoći ekspanziji u Zapadnoj Europi.

Inače, mostarski poduzetnik je 2008. osnovao tvrtku NSoft koja se primarno bavi izradom softvera za kladionice i igre na sreću. NSoft se tako pozicionirao kao iznimno uspješan proizvođač specijaliziranih rješenja za industriju igara na sreću. Izrađuju i sustave iz domene sigurnosti.

Tagovi: Mate Rimac, Igor Krezić, Rolla, Mostar
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE