GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rheinmetall će remontirati ukrajinske tenkove u Rumunjskoj

Rheinmetall će remontirati ukrajinske tenkove u Rumunjskoj
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2023 / 21:57
Autor: SEEbiz
ESSEN - Njemački koncern Rheinmetall u Rumunjskoj osniva centar za popravak tenkova, haubica i drugih vojnih vozila koje je Zapad slao u Ukrajinu za obranu od Rusije.

Servisni centar u Satu Mareu, u blizini rumunjsko-ukrajinske granice, počinje s radom već ovog mjeseca, rekao je agenciji dpa glasnogovornik koncerna.

Kancelar Olaf Šolc (Scholz) rekao je u ponedjeljak u Bukureštu da je centar važan za brzo servisiranje ukrajinske vojne opreme. Istodobno, dodao je, specifičnosti rata nalažu da remont mora biti izvan Ukrajine, pa će više centara biti smješteno uz granicu s njom.

Scholz je pozdravio "što je toliko europskih zemalja spremno raditi s nama" na poboljšanju ukrajinskog vojnog osoblja, rekao je Scholz na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s rumunjskim predsjednikom Klausom Iohannisom.

Centar za popravke, prema Rheinmetallu, igrat će središnju ulogu u održavanju borbene spremnosti zapadnih sustava u Ukrajini i logistici.

Centar će održavati tenkove kao što su njemački Leopard 2 i britanski Challenger, kao i samohodne haubice, oklopna vozila, oklopne transportere i vojna teretna vozila. Baza u Satua Mare također će održavati borbena i logistička vozila NATO-a.

Šef Rheinmetall-a Armin Paperger (Papperger) izjavio je da je "središnji cilj" "najbolja moguća podrška oružanim snagama NATO-a i Ukrajine u kritičnoj situaciji".

U lipnju 2021. Rheinmetall je, zajedno sa svojom partnerskom tvrtkom Krauss-Maffei Wegmann, uspostavio sličan centar u Litvi, za sveobuhvatnu logističku potporu litvanskih i drugih NATO snaga stacioniranih na Baltiku.

Tagovi: Rheinmetall, proizvodnja oružja, rat u Ukrajini, tenk Leopard 2
PROČITAJ I OVO
Američko ministarstvo pravosuđa tužilo Ticketmaster
TUŽBA
Američko ministarstvo pravosuđa tužilo Ticketmaster
NEW YORK - Američko ministarstvo pravosuđa podnijelo je u četvrtak sveobuhvatnu antimonopolsku tužbu protiv tvrtke za online prodaju karata Ticketmaster i matične tvrtke Live Nation Entertainment, izvijestili su američki mediji.
AppleTV+ planira nove naknade za glumce: bonuse gledatelja
NOVI PRISTUP
AppleTV+ planira nove naknade za glumce: bonuse gledatelja
NEW YORK - Apple i druge streaming tvrtke žele promijeniti način plaćanja tantijema u industriji zabave.
Luka Koper smanjila dobit i prihode u prvom kvartalu
PAD
Luka Koper smanjila dobit i prihode u prvom kvartalu
KOPER - Luka Koper je u prvom tromjesečju imala 15,4 milijuna eura čiste dobiti, što je sedam posto manje nego u istom razdoblju lani. Prihodi su bili 79,4 milijuna eura manji za jedan posto. Kriva je situacija na Bliskom istoku i Crvenom moru.
Alpina seli dio proizvodnje u BiH
SELIDBA
Alpina seli dio proizvodnje u BiH
LJUBLJANA - Dio proizvodnje slovenske Alpine preselit će se u tvornicu u Bosni i Hercegovini. Usluge razvoja, prodaje i podrške ostaju u Žirama. Češki vlasnik zatvara i proizvodnju u Sarajevu. Razlog je pad prodaje.
Lidl krenuo s gradnjom distributivnog centra kod Kiseljaka, posao će dobiti 200 radnika
INVESTICIJE
Lidl krenuo s gradnjom distributivnog centra kod Kiseljaka, posao će dobiti 200 radnika
KISELJAK - Kamen temeljac za izgradnju distributivnog centra kompanije Lidl Bosna i Hercegovina je svečano položen danas, 23. maja, u Lepenici kod Kiseljaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE