GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordna godina M+ Grupe: U 2020. rast prihoda čak 115%, na 705 milijuna kuna

Rekordna godina M+ Grupe: U 2020. rast prihoda čak 115%, na 705 milijuna kuna
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2021 / 11:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB – M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) je u 2020. godini ostvarila rekordne poslovne prihode od 705 milijuna kuna. U povijesno najboljoj godini poslovanja kompanije, poslovni prihodi porasli su za 115% u odnosu na prošlu godinu.

Ostvarena EBITDA iznosi 125 milijuna kuna, uz rast od 240% u odnosu na 2019. godinu. Uz snažnu profitabilnost, dobit prije oporezivanja iznosi 48,5 milijuna kuna uz rast od 334%. Poslovanje M+ Grupe u 2020. godini obilježili su niska zaduženost te snažan rast likvidnosti.

Hrvatska BPTO (Business Process and Information Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) kompanija M+ Grupa, ujedno i najveći nezavisni pružatelj BPTO usluga u regiji jugoistočne Europe i Male Azije, u 2020. godini je potvrdila svoju poziciju regionalnog lidera. Veliki utjecaj na rekordni rast prihoda i profitabilnosti imao je zaokret prema uvođenju umjetnih inteligencija (AI) u korisničku i tehničku podršku te korištenju strojnog učenja (ML – machine learning), robotske automatizacije procesa (RPA - robotic process automation) i prediktivne analitike (predictive analytics).

„U godini koja je bila krizna za veći dio gospodarstva, pa i za BPTO industriju, uspjeli smo ostvariti veliki rast, a istodobno smo diverzificirali poslovanje i povećali bazu klijenata. Naglasak smo stavili na jačanje IT poslovanja, digitalna rješenja i razvoj vlastitih softverskih rješenja. To se pokazalo kao ispravan strateški smjer, zahvaljujući kojem smo spremno odgovorili na izazove pandemije te ostvarili najbolje poslovne rezultate od osnutka kompanije“, naglasio je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe.

Poslovnu 2020. godinu za M+ Grupu obilježila su i dvije važne akvizicije. U siječnju je M+ Grupa objavila preuzimanje društva CMC, najvećeg izdvojenog nezavisnog kontaktnog centra i pružatelja usluga upravljanja korisničkom podrškom u Turskoj s više od 4.000 zaposlenih. U srpnju je M+ Grupa objavila spajanje svojih internih IT operacija s operacijama Geomant Grupe sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. Novonastala IT divizija, pod imenom Geomant Global, donijela je M+ Grupi mogućnosti pružanja vrhunskih rješenja za upravljanje korisničkim iskustvom, osigurala je rješenja za upravljanje komunikacijom s klijentima, kao i za uvođenje chatbotova, robotske automatizacije procesa, orkestracije korisničkog iskustva i drugih tehnologija u nastajanju. Izravni prihodi IT/ML segmenta M+ Grupe u 2020. godini već su prešli 100 milijuna kuna.

„Iznimno sam zadovoljan postignutim poslovnim rezultatima te smatram kako smo u potpunosti opravdali povjerenje naših dioničara, među kojima su svi obvezni mirovinski fondovi, više dobrovoljnih mirovinskih i privatnih investicijskih fondova te Mid Europa Partners, vodeći investicijski fond za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sjedištem u Londonu. Nastavit ćemo razvijati poslovanje, implementirati nove tehnologije te promatrati nove kandidate za našu buy-and-build strategiju akvizicija“, poručio je Darko Horvat.

M+ Grupa ima sjedište u Zagrebu, a operativno posluje u devet zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunjska, Mađarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. Poslovno djeluje na tržištima Europske unije i Sjeverne Amerike. U zadnje četiri i pol godine M+ Grupa je realizirala 15 akvizicija i osigurala diverzificiran portfelj klijenata koje čine vodeći telekomi, financijske, tehnološke i kompanije za elektroničku trgovinu te kompanije u sektoru robe široke potrošnje.

Tagovi: Meritus ulaganja, M+ Grupa, Darko Horvat,
PROČITAJ I OVO
Država kupila još jedan Uljanikov brod u izgradnji
BROD
Država kupila još jedan Uljanikov brod u izgradnji
PULA - Nakon broda za prijevoz automobila koji je u "3. maju" u fazi završnog opremanja, država je postala vlasnikom još jednog Uljanikovog broda u izgradnji.
Prve linije ToMontenegra: Beograd, Ljubljana i Frankfurt
LINIJE
Prve linije ToMontenegra: Beograd, Ljubljana i Frankfurt
PODGORICA – Nova crnogorska avio-kompanija ToMontenegro poleteće do 1. juna pod brendom Air Montenegro, a početna mreža odredišta obuhvata Beograd, Ljubljanu i Frankfurt, najavljeno je iz Ministarstva za kapitalna ulaganja.
Medika isplaćuje dividendu od 1.400 kuna
DIVIDENDA
Medika isplaćuje dividendu od 1.400 kuna
ZAGREB - Glavna skupština Medike odlučila je danas o isplati dividende od 1.400 kuna po dionici.
Banožić u ĐĐ Specijalnim vozilima: Nove prilike u kontekstu povlačenja novca iz Europskog obrambenog fonda
PRILIKE
Banožić u ĐĐ Specijalnim vozilima: Nove prilike u kontekstu povlačenja novca iz Europskog obrambenog fonda
SLAVONSKI BROD - Ministar obrane Mario Banožić poručio je u ponedjeljak, prilikom posjeta tvrtki "Đuro Đaković Specijalna vozila d.d." u Slavonskom Brodu, kako je to jedna od onih tvrtki zahvaljujući kojoj se može zadržati razina opremanja koja će omogućiti redovito funkcioniranje sustava obrane.
Generali kupuje udjel u kompaniji Ridemovi
KUPNJA
Generali kupuje udjel u kompaniji Ridemovi
MILANO - Talijanska osiguravajuća kuća Generali objavila je u ponedjeljak da je kupila udio u kompaniji za usluge najma bicikla i električnih romobila Ridemovi koja planira širenje u matičnoj Italiji, Španjolskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE